Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Genezing is Gods wil (3)

Door: RobZaterdag, 19 november 2011
Terug
Categorie: Ziekte en genezing, 1 keer gereageerd, 717 keer bekeken

Dit is een vervolg op de overdenking van gisteren.. Dit is geen hoogmoed, maar het systeem begrijpen. Toen de discipelen op pad gingen brachten ze echt niet elke zieke naar Jezus.. ‘Oow, Heer, wilt u deze zieke genezen??’ Ik denk dat Jezus zou zeggen; “Wat heb ik gezegd toen je weg ging, Genees de zieken! Waarom breng je ze dan naar mij toe?” Ze gingen weg en begonnen alle mensen te genezen. 

De discipelen waren nog niet eens wedergeboren. Wij zijn wederom geboren en wij begrijpen het niet.. Terwijl Gods Woord ons leert in; 1 Petrus 2:24, Psalm 103:3, en Jesaja 53:3-5 duidelijk staat dat hij voor onze ziekten, kwalen en zonden is genezen!

Toen Jezus zei, genees de zieken, geloofden ze Hem op Zijn woord en gingen ze de mensen genezen in Jezus naam. De discipelen kwamen in actie.. Jezus ging niet acht weken lang de discipelen onderwijzen.. Zie je het al voor je? Jezus sprekende; Ik praat al vijf uur met jullie, morgen gaan we door met de les.. jullie zullen de zieken genezen.. Petrus luister! Je moet ze genezen.. Ik zal jullie leren in de komende maanden dat jullie de handen op zieken zullen leggen en dat ze genezen zullen worden. De discipelen raakten verveeld van de maandenlange trainingen voor genezing en bevrijding.. Onzin! Wij nemen ons hele leven de tijd om te tobben over genezing, terwijl... 

Jezus sprak een enkel zinnetje.. Ga, als de stad open is, eet wat ze je geven en genees de zieken! Tot ziens :)

Ze deden niet moeilijk.. Jaa, maar als de Heer zegt, dat weet je niet hoe hij het bedoeld.. Jaaa, genezing is niet voor iedereen.. Want de dominee zei.. Wie is er belangrijker, Jezus of de dominee? 

Door zijn striemen zijn Wij genezen!

1 pet 2:24 – daar moet je Nederlands voor verstaan.. Wat God aangaat, ben je al genezen. Door het volbrachte werk van Gods Zoon, ben je genezen. Ik zou gaan zeggen wat God zegt.. Om gezond te worden is het belangrijk voor jou om te gaan staan in wat God zegt, Blijf staan in het geloof. Door het woord te accepteren.. Ziekte valt me aan, maar door zijn striemen ben ik genezen.  

Dit is geen ketterij, maar een opdracht van God!

Hoogmoed is om te zeggen; “ik kan het niet hoor”, dan zeg je wat anders, dan wat God zegt in zijn Woord.

Wandel in wijsheid en inzicht bij het vernieuwen van je gedachten,

Rob

Gerelateerd

Reacties (1)

I. Brilman19 november 2011, 14:01
Mooi geschreven.
Alleen om aan het eind te schrijven: het is hoogmoed om te zeggen: 'dat kan ik niet', dat vind ik nogal wat.
Ik worstel er zelf ook erg mee, en het valt niet mee om dat te blijven geloven als je zelf NIETS van God merkt als je het moeilijk hebt en bidt..... Maar ja, dat is mijn mening.

Groetjes, Ingrid