Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Frustratie

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 22 januari
Terug
Categorie: Algemeen, 10 keer gereageerd, 238 keer bekeken

annuleren

Waarom hebben mensen toch een vrije wil gekregen? Dit maakt het voor veel mensen toch wel heel moeilijk om te gaan geloven in God. Zou het niet gewoon voor iedereen makkelijker zijn als we gewoon waren voorgeprogrammeerd door en voor God? Dan zouden we geen problemen hebben in de wereld en waren al mijn vrienden christenen geweest:)

Maarja zo steekt de vork niet in de steel, helaas. Nu moeten we elke avond op onze knieën voor de mensen die zich nog niet bekeerd hebben. En gaan we (of laten anderen) de straten door lopen om gesprekken aan de knopen over het geloof. Staan we met gitaar en zangkoor op elke hoek van de stad om, als mensen nietsvermoedend de hoek om komen lopen, ze te confronteren onze muziek. We staan op bres voor onze ongelovige medemens, yes we can! Maar dan moeten we toch al snel bekennen dat wij het zelf niet kunnen en dat God het werk moet doen in het binnenste van de goddeloze mens. Helaas, misschien was het beter geweest als wij dit zelf konden doen. Misschien had God ons gewoon die verantwoordelijkheid moeten geven, zodat wij mensen konden bekeren.
Ach nee, als we even langer nadenken over deze gedachte en ons beseffen wie we ook al weer zijn, moeten we deze gedachte aan de kant werpen. Want tja, wie zijn wij nu? Als wij mensen moeten veranderen, dan zou het niet goed komen. We zouden dan telkens als iemand iets verkeerd doet, hem er op moeten aanspreken, terwijl we zelf de grens van goed en kwaad niet eens weten te vinden. We zouden hem de bijbel moeten uitleggen, terwijl we er zelf vaak weinig van snappen. We zouden hem goddelijke vreugde moeten geven, terwijl we daar zelf soms op zoek naar zijn. We zouden hem op moeten voeden in de juiste levensweg van de mens. En als we zo door gaan, zouden we misschien wel voor hem moeten sterven. En dat is toch iets waar we, buiten dat wij Jezus offer nooit zouden kunnenevenaren, waarschijnlijk geen zin in hebben. Ik denk dat mijn conclusie zou moeten zijn dat het bekeren van mensen wellicht wel zijn juiste plek heeft gevonden in de handen van God. Misschien moeten wij het houden bij: het evangelie vertellen (een Bijbelgetrouw evangelie) en bidden voor de mensen die nog niet geloven in God. En het leven zonder enige vrije wil valt ook niet veel aan te beleven, lijkt mij. Ook al zou het zoveel problemen oplossen. En waarschijnlijk zouden we alsnog een weg vinden om alles alsnog kapot te maken, denk je niet?
Al met al is de keuze van God zo slecht nog niet, of misschien wel de beste, wie weet hebben we eigenlijk al te veel verantwoordelijkheid. Maarja dat is weer een ander vraagstuk. Ik wens jullie een fijn weekend, onderzoek alles en behoud het goede, en weet dat elke minuut van je leven een waardevolle kan zijn als je met het juiste bezig bent :)



Mark

Gerelateerd

Reacties (10)

vrijdag 22 januari, 09:29Kenneth
Mooi stukje, erg weloverwogen en gebalanceerd. Je hebt me laten nadenken! ;)
vrijdag 22 januari, 12:17Obey
wat vindt die aap ervan denk je? :)
vrijdag 22 januari, 15:08Obey
heij mark,
hier nog een link met een genezingswonder, vanmiddag gevonden (na vanochtend te hebben gebeden voor meer geloof in genezingen) :)
http://voiceofrevolution.askdrbrown.org/2010/01/18/man-comes-back-to-life-in-operating-room-by-prayer/
zaterdag 23 januari, 13:56Mark Winkelaar
Mooi Kenneth :)


Heb hem bekeken Obey, gaaf verhaal :)
zondag 24 januari, 19:45Obey
hoi mark, whats up:)
ik ben vanmiddag naar putten geweest, arch, en naast een aantal bekenden, kwam ik daar een jongen tegen waar ik met Hoe 2008 voor heb gebeden. Hij had last van zijn handen, roodachtig, het zag er wat geirriteerd uit en met witte blaasjes, best wel ernstig. We hebben hem gezalfd met olie, een aantal keer en er telkens opnieuw voor gebeden, ook omdat ik op initiatief van mark b zoiets had van, je moet ook gewoon doorzetten, die jongen wist daar ook van. Maar zijn handen zagen er puntgaaf uit, ik kon het haast niet geloven. God bless :)
IN ieder geval, het was al wel wat verbeterd, na de conferentie
zondag 24 januari, 19:47Obey
die laatste zin is op een merkwaardige manier daar terecht gekomen.., die hoorde wat hoger in het verhaal..
maandag 25 januari, 15:50Victor
Ha Kenneth,

Alles goed? Ik heb je niet meer op hyves, kan je ook nergens vinden:P

Maar als ik je nog een tip mag geven over genezingsonderwijs: www.jubilee.nl en ga dan naar genezingsonderwijs (rechts in beeld).
Daar heb ik geleerd dat het niet veel zin heeft om te bidden voor geloof.

Spreek je:)
maandag 25 januari, 15:50Victor
Mooi filmpje ja :)
maandag 25 januari, 16:02Kenneth
Ey Victor,

alles goed hier ja? Leef nog steeds voor God en zie God mooie dingen doen. Ik heb trouwens geen Hyves meer, daarom kun je me niet vinden :P Ik heb nog wel eens jou geprobeerd te mailen, maar blijkbaar werkte dat adres niet meer??

Maar geef je die tip aan mij? Is natuurlijk altijd mooi, maar waarom precies?

Grtz,

Kenneth
dinsdag 26 januari, 21:42Victor
Hé Kenneth,

Mijn email adres is victordupon @ hotmail.com.
Mail maar es, leuk :)
Ah vandaar dat ik je niet kon vinden.

We spreken elkaar daar wel, gegroet!

Reageer op deze blog





Poll


Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));