Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Familie

Door: Mark BMaandag, 8 december 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 6 keer gereageerd, 1163 keer bekeken

Iedereen zal hem hebben (gehad) Neefjes en nichtjes, opa's en oma's, ooms en tantes. Of je het er nou mee kan vinden, dat maakt niet zozeer uit, het is en blijf je familie. Als ik zo om me heen kijk dan verschilt het nogal per familie hoe de band onderling is. Christelijk of niet christelijk dat maakt dan ook niet zozeer wat uit.

Misschien herinner je het nog als de dag van gister, je ging naar je opa en oma toe terwijl je veel liever met je vriendjes en vriendinnetjes zou gaan spelen. Of die verjaardagen, afgezien van de cadeautjes was het misschien wel een dooie bedoeling en zorgden de hapjes en drankjes ervoor dat het toch een gezellige bezigheid was.

Je word groter en groter. Je gaat niet langer mee met je vader en moeder naar je familie, maar je moet het zelf op gaan pakken. Hoe geef je dit vorm? Hoevaak ga je langs en treed je in de voetsporen van je vader en moeder of ga je je eigen weg?

Het zijn vragen die mij veel bezighouden de laatste maanden. Ik merk dat het heel makkelijk is om in de voetsporen van je vader en moeder te treden, maar is dat wel altijd de goede keuze om te maken?

Ik denk dat hoe jij met je familie omgaat ook iets zegt over wie je zelf bent, denk je niet? In hoeverre je echt voor iemand durft te gaan, door dik en dun? Trouw en volharding zijn dingen die daarbij om te hoek komen kijken.

1 Timotheüs 5:8 Wie niet voor de eigen familie zorgt, zelfs niet voor huisgenoten, heeft het geloof verloochend en is slechter dan een ongelovige. (Tip lees heel Timotheüs 5 eens)

Hoe ga jij ermee om? En wat denk je dat deze tekst tot jou te zeggen heeft?

Groeten, Mark B

Gerelateerd

Reacties (6)

Emily 8 december 2008, 09:45
Ik ben het ermee eens dat het niet altijd goed is om in de voetstappen van je ouders te treden. Maar ik geloof wel dat het heel moeilijk is om je eigen weg erin te vinden als je familie je steeds laat zitten of vergeet. Dat doet je toch pijn. Het is dan best moeilijk om er toch voor ze te zijn. Gelukkig hebben we God die ons erbij helpt en hoef je het niet alleen te doen!
Paulus 8 december 2008, 11:51
Ik heb er moeite mee als je eigen familie meent in christelijke waarheid te leven, terwijl zij de geest van deze wereld, de leugen dus. najagen.

Als Jezus ons leert: "....alleen de Waarheid maakt waarlijk vrij...." dan zie ik teveel gebondenheid van christenen die menen de waarheid te bezitten.
Mark 9 december 2008, 08:59
Hey Emily en Paulus,

Ben het ermee eens dat het inderdaad niet makkelijk is en dat God ons er inderdaad mee wilt helpen. Bij jou Emily voel ik teleurstelling. Dat is altijd zo verrot omdat je dan 2x zo hard je best moet doen om toch van ze te kunnen houden.

Paulus, er zijn inderdaad zoveel christenen die zeggen in de waarheid te leven, maar het tegenovergestelde laten zien. Ik denk dat ons daarbij de taak is om niet te oordelen maar juist lief te hebben. Ik zie het vaak genoeg, mensen in mijn naaste omgeving waarvan ik denk dat ze het fout doen. Maar ik zeg het niet! Want ik moet dan uitkijken dat ik mezelf niet beter ga vinden als die ander. Dat is iets wat ik echt moeilijk vond, maar met veel inspanning zie ik inmiddels deels de vruchten daar al van.

Groeten, Mark
A3 9 december 2008, 23:34
Hoi Mark,
Inderdaad niet altijd makkelijk,vooral als het van nature niet zo klikt.
Maar ik denk dat het een hele uitdaging kan zijn, om met Gods ogen naar die ander te kijken. Wij zijn immers zelf ook Gods liefde niet waard!?
Albert10 december 2008, 21:23
A3 'wij zijn Gods liefde niet waard' ?? Heeft Hij dan voor niets Zijn Zoon gegeven? Hij houdt van jou en mij, onvoorwaardelijk en altijd en overal. Dat is voor Hem waardevol genoeg om voor te sterven.
A311 december 2008, 15:08
Beste Albert,
Ik ben het helemaal met je eens.
Ik bedoelde méér, dat Gods onvoorwaardelijke liefde een voorbeeld voor ons kan zijn,om mensen in liefde te accepteren.
Ik ben dankbaar voor Gods onvoorwaardelijke liefde voor mij!
Groetjes A3