Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Een bijzondere blijdschap

Door: Mark BMaandag, 8 februari 2010
Terug
Categorie: Levensstijl, 2 keer gereageerd, 1587 keer bekeken

Vandaag heb ik een mooie kerkdienst mogen meemaken waarin er een preek werd gegeven over blijdschap. De preek ging in op de gebeurtenis van Paulus en Silas die in de gevangenis lofliederen zongen voor God. De voorganger vertelde over die bijzondere blijdschap waar Paulus en Silas over beschikten. Hieronder nog even het Bijbelgedeelte (Handelingen 16 vers 25-28):

Om middernacht waren Paulus en Silas aan het bidden en zongen ze lofliederen voor God. De andere gevangenen luisterden aandachtig naar hen. Plotseling deed zich een hevige aardschok voor, zodat de gevangenis op haar grondvesten trilde; alle deuren sprongen open en bij iedereen schoten de boeien los. De gevangenbewaarder schrok wakker, en toen hij zag dat de deuren van de gevangenis openstonden, trok hij zijn zwaard om zelfmoord te plegen, want hij dacht dat de gevangenen ontsnapt waren. Maar Paulus riep hem luidkeels toe: ‘Doe uzelf niets aan, we zijn immers nog allemaal hier!’

Ik denk dat we aan de hand van dit verhaal mogen concluderen dat deze blijdschap niet bepaald menselijk is. Dat het van God komt word ook beschreven door Gelaten 5:26 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof….. Het is dus een vrucht van de Geest om vreugde te hebben. In het geval van Paulus en Silas denk ik dat ze wel verdriet hadden dat ze in deze situatie verkeerden, maar zich niet lieten overmeesteren door deze emotie maar bewust kozen voor vreugde door het zingen van lofliederen. En het mist zijn uitwerking niet, want als we verder lezen: “… we zijn immers nog allemaal hier!” Het had blijkbaar zo’n indruk gemaakt op de andere gevangen dat ze besloten om te blijven in plaats van te vluchten omdat ze doorhadden dat ze beter hier konden blijven. Bijzonder toch?

Mogen mensen in jouw omgeving ook genieten van die goddelijke vreugde door jou heen?

Gerelateerd

Reacties (2)

Nodoubt 8 februari 2010, 12:05
Bewust kiezen voor geloofsvertrouwen in God. Ondanks het verdriet en lijden toch verder kijken en uitzicht hebben op de eeuwige vreugde. Best moeilijk vaak he. Wat de meeste dominee's volgens mij vergeten te vertellen is dat onze God KRACHTIG IS! Zij kennen zelf die kracht niet en kunnen het ook niet leren aan hun kudde.

Wat dus ook interessant is in dit verhaal is dit: als Christenen ondanks de omstandigheden kiezen om naar God te kijken en in Zijn almacht te geloven en daarop te vertrouwen en Zijn wil te zoeken en Zijn geboden te onderhouden... ondanks de tegenslagen, tot Hem bidden en zingen... dan kan het gebeuren dat God de aarde laat schudden en de gevangenen vrijmaakt!
Nodoubt 9 februari 2010, 08:55
Tjonge jonge Obey, aan die verhalen van jou is geen touw aan vast te knopen. Denk eerst eens goed na wat je eigenlijk wil zeggen. En als er dan 10 dingen door je hoofd gaan... kies er dan 1 uit. En probeer dat ene ding dan zo eenvoudig mogelijk kort te beschrijven. Zodat een eenvoudig persoon zoals ikzelf dat ook nog kan begrijpen. Iets wat voor jou volkomen logisch is hoeft dat nog niet te zijn voor een ander he. Groet, Nodoubt