Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Doodzonde

Door: Mark WinkelaarVrijdag, 29 januari
Terug
Categorie: Algemeen, 28 keer gereageerd, 368 keer bekeken

annuleren

Als het evangelie van Jezus Christus de waarheid is. En als alle dingen die geschreven zijn in de bijbel kloppen, dan hebben de mensen die niet geloven een groot probleem. Maar de christenen ook.

De christenen worden dan niet veroordeeld door God en alle mensen die niet geloven worden veroordeeld tot een eeuwige hel. De rechtvaardigheid en de heiligheid van God zullen bij iedereen bekend zijn. Maar wat hebben de gelovigen gedaan? Ze zijn naar de kerk gegaan, en wel; elke zondag! Hoor jij daarbij? Mag ik vragen; heb je die vriend van jou ooit het verhaal van Jezus verteld? En die collega op je werk, heeft hij ooit het hele evangelie van jou gehoord?

Jezus is de enige weg naar de Vader. Het is of knielen voor God of de eeuwigheid in hel doorbrengen. Er is geen zijweg, er is niet zoiets als: Jezus is één van de wegen naar de Vader, nee, Jezus is de enige weg. Heb je dit verteld aan de mensen om je heen?
Ik moet zeggen dat ik dit zelf heel moeilijk vind, en waarom? Omdat mensen dit vaak niet op prijs stellen en omdat je arrogant of achterlijk wordt gevonden. Want wie verkondigd er nu zoiets als een God die dood gaat en daarmee de wereld redt? Wie ben jij om mij te zeggen dat jouw God de enige weg is. Jij zegt dus dat alle andere godsdiensten, al die miljoenen mensen op deze wereld het bij het verkeerde eind hebben.
Zelden dat ik iemand zo letterlijk en zwart wit het evangelie verteld heb. Maar toch, je beste vrienden zijn de mensen die je waarheid vertellen. Als je met kanker naar de dokter gaat, wil je toch iemand spreken die je de juiste diagnose geeft en niet een één of andere flapdrol die zegt dat je niets hebt. Het doet even pijn om de waarheid dan te horen, maar als je eenmaal weet wat er aan de hand is kan je er op inspelen.
Begrijp je wat ik bedoel? Het is een dilemma terwijl je het juiste antwoord al lang weet. Het moeilijke is het uitvoeren van dat, waarvan je weet dat het uitgevoerd moet worden.
Ik daag jullie uit en mezelf ook, om de waarheid te vertellen aan de mensen in je nabije omgeving. Maar wel met de liefde van Christus, ga geen mensen met de bijbel slaan. Het zou toch doodzonde zijn als er mensen door het zwijgen van de gelovigen in de hel terecht komen.
 

God's zegen,
 

Mark Winkelaar
 

Gerelateerd

Reacties (28)

Reacties 21 - 28 van 28
zaterdag 6 februari, 18:27Nodoubt
@andere Mark,

Haat, is moeilijker te geloven dan liefde. Het is dan ook geen bekende leer die je in alle kerken zult horen. Toch staat er vanalles over haat in de Bijbel. Maar mensen hebben 'verwende oren', dus ze willen geen afwijkende info die niet klopt met hun 'waarheidsbox' zoals dat pas stond in een blog hier.

Oh, en er zijn echt geen tegenstrijdigheden in de Bijbel. Die zijn er alleen in ons onvolkomen weten is mijn ervaring.

@Joshua_Cobussen, ja dit is goed onderzocht.

Zoek eens op de volgende onderwerpen in de Bijbel:

-Voorwerpen, toorn, ontferming
-Farao, hart, verhard
-Klei, pottenbakker
-Ezau, edom, haat
-Kain, vloek
-Cham, Kanaan, vloek

Vlees van het Woord, geen melk, dus niemand kan dat een ander met de paplepel voeren. Je moet het zelf willen ontdekken en gaan zien.

De schijnbare tegenstrijdheid ontstaat alleen wanneer men enkele teksten gebruikt om een Bijbel leer te ondersteunen. Wanneer men de waarheid wil weten moet men echter alle teksten over een onderwerp meenemen voordat er een (voorlopige) conclusie kan komen.
God is liefde en wil iedereen behouden is voor mij allang geen volledig Bijbelgetrouwe uitspraak meer. Beter om te zeggen is: Door Gods genade en liefde wil Hij al Zijn schapen behouden, maar velen willen niet luisteren en daarom zullen het er maar enkelen (relatief gezien denk ik) zijn die behouden worden.
zaterdag 6 februari, 21:39Joshua_Cobussen
Nodoubt,

Wie zegt dat ik probeer een doctrine of een leer hier neer te zetten.
Ik zeg alleen maar pas op dat je niet zomaar wat roept.
Dat is voor jou geen bijbelgetrouwe uitspraak?
Het staat er toch echt!!
Ik heb verder niks gezegd over een leerstelling.
zaterdag 6 februari, 21:41Joshua_Cobussen
Die wil, dat alle mensen behouden worden en tot kennis der waarheid komen.
(1 Timoteüs 2:4) De SV zegt hier: zalig worden.

Nogmaals, volgens mij heb je er overheen gelezen.
Of je wilt het niet lezen.
zaterdag 6 februari, 23:51Nodoubt
"Die wil, dat alle mensen behouden worden en tot kennis der waarheid komen."

Op zich zelf genomen is dit net zo'n beperkte onvolledige uitspraak als het lezen van Joh. 3:16 en dan denken de Bijbel te kunnen begrijpen. Dus als je iets zegt op basis van alleen deze tekst en dan de andere teksten niet noemt... krijg je een kromme beeldvorming van wat de Bijbel zoal in z'n totaliteit verteld.

Dus ik blijf bij deze uitspraak: "Het is dus niet Bijbels om te zeggen dat God iedereen wil behouden"
Zie ook de ander onderwerpen door mij genoemd die hier betrekking op hebben. Mvgr, Nodoubt
zaterdag 6 februari, 23:59Obey
ja dat staat toch in deuteronomium 18:28?
dinsdag 9 februari, 13:29Joshua_Cobussen
Nodoubt,

Ik wil niet zeggen dat ik nu de volle waarheid heb.
Ik ben de verzoening op het moment aan het onderzoeken en alles wat er bij hoort.

Er zijn van alle kanten argumenten.
Ik zeg niet dat iets klopt of dat een bepaalde leer de juiste is.
Verder vind ik wel dat het niet zo van belang is hoe God oordeelt, dat is namelijk niet aan ons.
Dat laat ik aan God over, het is belangrijk dat wij gewoon aan de heidenen de liefde van laten zien.

Er zijn ook wel degelijk argumenten van de andere leer, ik wil je er een paar geven, om je na te laten denken:

En dat Hij, door Hem vrede gemaakt hebbende door het bloed Zijns kruises, door Hem, zeg ik, alle dingen verzoenen zou tot Zichzelf, hetzij de dingen, die op de aarde, hetzij de dingen die in de hemelen zijn.
Kollos 1:20.

Het woord 'Alverzoening' is direct ontleend aan Kolosse 1 vers 20, (Grieks: apokatalaxai ta panta, lett "verzoenen van het al').

Die wil, dat alle mensen zalig worden, en tot kennis der waarheid komen. (1 Timoth 2:4)

Ik doe nu een citaat:

REDDER VAN ALLE MENSEN
GOD wil dat alle mensen gered worden en daarom gaf Christus Jezus zichzelf "tot een losprijs voor allen. Paulus arbeid was er opgericht om het betrouwbare woord dat alle aanneming waard is, te verkondigen , namelijk dat "de levende GOD de Redder is van alle mensen, speciaal van gelovigen". Vanwege deze boodschap werd hij ook gesmaad
Dat God de redder van alle mensen is , dat is echt een bijbelse waarheid.
Een andere bijbelse waarheid is ook: dat een mens uitsluitend behouden wordt door "het aanroepen van de Naam des HEREN".
Een andere weg is er niet. Wie deze Naam niet aanroept is niet behouden. "Wie de Zoon heeft, heeft het leven, wie de Zoon niet heeft, heeft het leven niet".
Het is zwart of wit. Helaas wordt de waarheid namelijk "Redder van alle mensen" nogal eens verward met de leugen dat alle mensen reeds behouden zijn.
Een mens wordt behouden door geloof. Paulus schrijft in Romeinen 10: "… indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is,
en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden…".
En even verder: "Want er is geen onderscheid tussen Jood en Griek. Immers, één en dezelfde is Heer van allen, rijk voor allen, die Hem aanroepen".
Let wel op: Jezus Christus IS Heer van allen. Dus niet: Jezus Christus wil uw Heer worden… Nee, Hij is het. Maar het is de helft van de waarheid.
De andere helft is: Hij is rijk voor allen die Hem aanroepen

Ongeacht welke rijkdommen God ook te bieden heeft, ze komen tot een mens door de Naam des HEREN aan te roepen.
"Want" vervolgt Paulus, "al wie de naam des Heren aanroept, zal behouden worden".
Een andere route is er nooit gewéést en het zál er ook nooit zijn. God is de Redder van alle mensen, juist OMDAT alle mensen (uiteindelijk) de Naam ZULLEN aanroepen.

"… opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong (niet: lip…) zou belijden:
Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!"
Fillippi 2:10,11
Een andere route is er nooit gewéést en het zál er ook nooit zijn. God is de Redder van alle mensen, juist OMDAT alle mensen (uiteindelijk) de Naam ZULLEN aanroepen.

Tot zo ver het citaat.

In de bijbel is veel vertaald als eeuwig of eeuwigheid, letterlijk staat hier het griekse woord: aion, wat betekend tijdperk.

Nu wil ik nog 1 citaat doen:

Niet één vijand meer!
Elke knie zal buigen en alle tong zal erkennen dat Jezus Christus Heer is, tot eer van God de Vader.
... opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!
Filppi.2:10,11
Dat het hier om een HARTELIJKE erkenning gaat, blijkt o.a. uit de volgende feiten:
1. Alle tong zal belijden. Het gaat hier uitdrukkelijk niet om lippendienst. De lippen staan in de Bijbel voor de buitenkant, de tong daarentegen altijd voor de binnenkant;

2. Het woord voor belijden in Filippi 2:11 is ex-omologeo. Het voorvoegsel 'ex' betekent dat het van binnenuit komt. Overal waar dit woord in het NT voorkomt (11x) gaat het om een hartelijke instemming. Trouwens, niemand kan zeggen 'Jezus is Heer' dan alleen door de heilige geest 1Kor.12:3;

3. Alle tong zal belijden "tot eer van God de Vader". Niet uit dwang maar tot eer van God (als Vader!), zal de lof klinken. In de hemel, op de aarde en onder de aarde.

Ik zeg niet dat dit allemaal de juiste leer is, maar het zal je wel aan het denken zetten.

Bepaalde dingen geloof ik wel, maar ik zal nog niet zwat op wit zeggen dit is het.
Ik wil over niemand een oordeel vellen die een bepaalde doctrine of leer aanhangt.
Het vergt veel en veel onderzoek.

Groeten Joshua.
woensdag 10 februari, 10:06Nodoubt
@Joshua,

Je schrijft teveel om goed op te kunnen reageren vind ik. Het gaat er mij trouwens niet om je te overtuigen van een standpunt (dat kan ik niet) maar om je aan te tonen dat bepaalde uitersten zoals alverzoening of 'alleengeloofisvoldoende' NIET BIJBELS zijn. Niet vol te houden als je echt alle teksten onderzoekt.

-God wil iedereen wil redden? Nogmaals ga zelf op onderzoek als je de waarheid wil kennen. Ik heb je al wat handvatten gegeven om te onderzoeken. Maar uitverkiezing en alverzoening zijn best pittige onderwerpen hoor!

-Geloof alleen zal je niet behouden. (ja ik weet dat dat onBijbels lijkt :) Alleen door geloof wordt men gered, maarrrrr dan! Vervolgens, wat zal een waar geloof veroorzaken?

Net zo goed als er teksten staan over geloof en belijden die je zal redden, staan er ook teksten over 'de onderdompeling in water bij het aanroepen v.d. naam van Jezus Christus VOOR de VERGEVING van zonden'. Hand. 2:38 "de doop waardoor u nu gered wordt" 1 Petr. 3:20-22

Bovendien verteld Jakobus 2 en Hebr. 11 dat er ook HANDELINGEN, ACTIES, WERKEN moeten zijn omdat het anders een dood geloof is dat niets waard is.

Men moet dus geloven met het hart in de woorden v.d. Bijbel, belijden met de mond die woorden. Op de juiste manier en voor de juiste reden gedoopt worden. En vervolgens aan levens heiliging doen, gehoorzaamheid, de strijd.
woensdag 10 februari, 13:10Joshua_Cobussen
Nodoubt,

Ik ben het wel met je eens maar, ik wilde even de andere kant belichten.
Ik ben het aan het onderzoeken, en ik ga daar een lange tijd voor uit trekken.
Het is zeker een lastig onderwerp.

Groetjes Joshua.
Reacties 21 - 28 van 28

Reageer op deze blog





Poll


Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));