Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Doe het maar eens...

Door: Mark WMaandag, 18 november 2013
Terug
Categorie: Kerk - Gemeente, 989 keer bekeken

We luisteren naar een preek op zondag, op de kringavond hebben we een bijbelstudie of praten we over een bepaald thema met elkaar en stel dat nog energie over hebben dan gaan we eens in het jaar nog een conferentie bezoeken, waar we dan nog meer preken te horen krijgen. We praten en luisteren heel wat af in ons christelijk leventje. De vraag die soms in mij opkomt is: wellicht moeten we iets meer doe-dagen introduceren in de kerk. Gewoon lekker aan de slag met elkaar. Wellicht een goede afwisseling met ook nog eens heel positieve resultaten.

De bijbel staat vol met doe-dingen en adviezen voor het dagelijks leven en toch hebben het voor elkaar gekregen om alleen maar praat- en luisteractiviteiten met elkaar te organiseren. Best een aparte invulling als ik er zo over na denk. Daarom besloten we een paar weken geleden met een groep van de kerk maar eens wat te gaan doen, aangezien we altijd praten over een christelijk leven meer het nooit met elkaar als groep in de praktijk brengen. Het leek ons goed om niet direct iets groots te doen, maar iets binnen handbereik en dicht bij huis namelijk: kaartjes schrijven aan de mensen die ziek zijn in onze gemeente. Een simpel idee en binnen een middagje uitgevoerd. 

Zo kun jij denk ik ook wel een handvol ideeën bedenken die je christelijk leven praktisch kunnen maken, ik zou zeggen: doe het eens! Tuurlijk zijn we in heel veel kleine dingen al best praktisch. Het is niet alsof we geen goede dingen doen, alleen soms kan een georganiseerd plan alles net iets uitdagender maken. Het kost je misschien iets meer tijd, maar het is het waard. 

Ga eens langs je oma, maai het gras van je buurman, geef kleding weg aan een goed doel, koop iets te eten of drinken voor de straatkrant-meneer/mevrouw. Of ga eens wandelen met de oudjes van het bejaardentehuis. Doe eens iets geks met je goede christelijke gewoonten, je zal verbaast staan hoe mooi het kan zijn.

Fijne doe-week!
Mark W
 

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog