Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De satan

Door: Mark BVrijdag, 6 juli 2007
Terug
Categorie: Satan - Duistere macht, 1097 keer bekeken

Ik was laatst aan het poolen met een vriendin van mij. Het was erg gezellig en we hadden goede gesprekken. Ze vroeg op een gegeven moment aan mij waarom ik geloofde. Ik draaide de vraag om en zei: Waarom zou ik niet geloven? Ik zie namelijk een hele mooie wereld waarin je een heel leven krijgt om te genieten. De bomen, de zee en het strand zijn voorbeelden van prachtige dingen. Zou daar niet een super moois achter moeten zitten? Iets dat je gedachtes te boven gaat? Iets dat zo mooi is dat we er niet bij kunnen, zo mooi?

Ze zei dat ze geloofde in iets. Dat iets heeft de aarde gemaakt en daar mag je van genieten. Je moet niet van alles, als het aan mij ligt. Je mag gewoon lekker genieten, vertelde ze mij. Je gelooft dus niet in God? dat Hij de aarde heeft gemaakt? Nee niet echt nee. Maar geloof je wel in glaasje draaien dan? Nou geloven, ik doe er gewoon niet aan mee en waag mij ook niet op dat terrein. Dat is gevaarlijk! Ik vroeg haar of het dan niet heel logisch zou zijn als er dan ook iets goeds zou zijn. Zoiets als wit en zwart, goed en slecht, God en satan?

De benaming satan komt van het Hebreeuws. Het ook veel gebruikte synoniem duivel is van het Griekse diábolos afkomstig en heeft soortgelijke betekenissen, namelijk 'lasteraar', 'verzoeker', 'scheidingmaker' en 'tegenstander.'

Iets wat je ziet geloof je sneller dan iets wat je niet ziet. Glaasje draaien doe je niet omdat je weet dat het gevaarlijk is. Naar een band met ‘Heavy Metal’ muziek ga je niet toe, omdat je weet dat er dingen gebeuren die je liever niet meemaakt. God laat zich niet zo snel zien als de Duivel en daarom is het, naar mijn mening, makkelijker te weten dat de Duivel bestaat dan dat God bestaat.


Maar laten wij het hierbij?
Of beginnen daar juist onze mogelijkheden?


Groeten Mark

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog