Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De Heer is waarlijk opgestaan!

Door: Mark WMaandag, 25 april 2011
Terug
Categorie: Het kruis, 1554 keer bekeken

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (joh 3:16)
Goede vrijdag, stille zaterdag en paaszondag: de meest belangrijkste feestdagen van het christelijk geloof. Want, als je het over Pasen hebt, dan heb je het over de kern van het geloof. Maar is dat ook te zien aan de manier waarop het feest gevierd wordt? Want volgens mij delft Pasen, met al zijn chocolade-eieren en paasvuren het onderspit. 

Terwijl kerst uitbundig gevierd wordt in Nederland, lijkt Pasen er met wat minder tromgeroffel vanaf te komen. Zeg nou zelf; waar wordt meer aandacht aan gegeven: Kerst of Pasen? Vraag een willekeurig iemand op straat wat kerst inhoud; negen van de tien keer weet hij of zij dat het gaat over de geboorte van Jezus. Maar vraag wat Pasen inhoud en je krijgt verrassend verkeerde antwoorden. Best vreemd, toch? Het belangrijkste feest in het christelijk geloof komt op de tweede plek komt te staan. Waarom? Geen idee, misschien omdat kerst met zijn lichtjes, het kerstverhaal, knus in de kerk zitten en zijn kalkoen aantrekkelijker is om te vieren, wie weet… Veel mensen die niet geloven, en toch één keer in het jaar in kerk willen komen kiezen voor de Kerstdienst in plaats van de Paasdienst. Terwijl ze veel meer van het christendom zouden snappen als ze naar de paasdienst zouden gaan. 

Vandaag is het tweede paasdag, een leuke vrije dag voor alle werknemers in Nederland. Afgelopen vrijdag herdachten we de dood van Jezus Christus, onze redder, die aan een kruis stierf. Gister herdachten we zijn opstand uit de dood. De Zoon van God kwam en stierf voor ons, is dat niet genoeg reden om deze dag op onze knieën te vallen en Hem bedanken daarvoor?


Fijne tweede paasdag!


Mark Winkelaar
  

Gerelateerd

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog