Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

De basis

Door: Mark BoermanDinsdag, 24 augustus
Terug
Categorie: Algemeen, 4 keer gereageerd, 126 keer bekeken

Annuleren

Alpha is bij veel mensen bekend. Misschien heb je hem zelf reeds achter de rug of heb je iemand die je kent er kennis van laten nemen. Bij de Alpha wordt je de basis van het christelijke geloof bijgebracht, ik citeer van de website van Alpha “De Alpha-cursus is iets voor jou als je christen bent en de basis wilt opfrissen”

De basis klinkt bij mij in de oren alsof je dat moet afronden voordat je verder kan met andere zaken op het gebied van geloof, zoiets als; eerst de basis zoals ‘Het Kruis’, ‘Gods liefde voor jou’ en verzin maar iets waarvan jij vindt dat het bij de basis van het christelijke geloof hoort. Daarna komen er onderwerpen als ‘Geestelijke strijd’ en ‘Genezing’ die dan zogenaamd niet tot de basis behoren…

De laatste tijd ben ik weer terug bij de basis en haast niet meer bezig met de zogenaamde ‘gevorderde’ onderwerpen. Want juist onderwerpen die tot de basis behoren zijn voor mij het belangrijkst, en eigenlijk te groot om in één cursusje of sowieso in een mensenleven te kunnen bevatten. En laten het nou ook de dingen zijn waar het éigenlijk over gaat bij het Christen-zijn.

Ik merk dat ik nog te weinig onder de indruk ben van de Vaderliefde van God. Want vraag jij je niet af wat er met je zou gebeuren als je de volle liefde van God de Vader zou voelen? Wat zou je vanavond doen als je compleet overtuigd was van Gods genade voor jou? Ik weet het wel, ik zou bij wijze van spreken direct naar de buren gaan om ze het goede nieuws te vertellen, jij?
 

Gerelateerd

Reacties (4)

woensdag 25 augustus, 10:22Dirk
Helemaal mee eens. De liefde van God en het werk wat Jezus Christus voor ons gedaan heeft is het belangrijkste van waar uit we mogen leven. Al merk ik wel dat ik de behoefte heb als ik dat weet dat ik steeds meer wil weten, wie God is, hoe ik Zijn woord moet begrijpen. Wat wordt er in de bijbel bedoeld als er over genezing of strijd gesproken wordt.

Ik denk dat je door het onderzoeken van Gods woord steeds meer onder de induk komt van Gods Vaderliefde en dat je van daaruit kracht, durf maar bovenal het verlangen krijgt om aan je buren het goede nieuws te vertellen. En wie weet............ durf je de buren uiteindelijk ook uit te nodigen om een Alpha-cursus te volgen.
vrijdag 27 augustus, 16:23Edwin
Ik denk dat je de alpha niet moet zien als een cursus waarbij 'de basis van het christelijke geloof je wordt bijgebracht'. Veel meer kan het worden gezien als een kennismaking (of hernieuwde kennismaking) met het christelijk geloof. En geloof me, er worden veel onderwerpen behandeld en tijdens de gesprekken kan er behoorlijk de diepte in worden gegaan.

Maar je doelt daar feitelijk niet op met je blog. Misschien doen we als christenen veel te weinig met de basis van het geloof. Jouw opmerking vind ik interessant, hoe zouden we handelen als we 100% overtuigd waren? We zouden het van de daken schreeuwen! Zonder schaamte en zonder ongemak.
Er zijn mensen in de wereld bij wie hun geloof zwaar op de proef wordt gesteld als ze worden mishandeld omdat ze in Jezus Christus als verlosser geloven (en daarvoor uitkomen). Niet zelden lees je getuigenissen dat juist zij blijven volharden in geloof en niet toegeven aan het geweld. Hoe zou ik handelen in hun situatie? Als me met een mes op de keel wordt gevraagd of ik zeker weet dat ik geloof in Zijn genade?

Je zou het de basis van het geloof kunnen noemen en dat is het misschien ook wel. Maar wel een hele diepe basis waar je misschien levenslang naar op zoek bent.
maandag 30 augustus, 13:33Sjoerd
Is de basis of het begin van het geloof niet de vraag 'hoe word ik een gelovige/christen?'. Volgens mij is het juist deze vraag waardoor er zoveel kerken zijn ontstaan. Het lijkt een onderwerp dat de boze met beide handen aanpakt om verdeeldheid te zaaien. Resultaat: 500 denominaties. Wat me vervolgens blijft verbazen is onze reactie hierop. In plaats van op zoek te gaan naar de Waarheid en ons in te spannen erachter te komen wat hierover in de Bijbel staat, zonder gehinderd te worden door velerlei tradities, kiezen we voor pogingen om 'eenheid te vormen'. Met andere woorden; we willen waarheid met leugen mixen, uit naam van de eensgezinde liefde van Jezus Christus. Hoe blind zijn we met elkaar?
maandag 30 augustus, 14:51anoniem
Klopt Sjoerd maar misleidingen zijn om elke hoek, en daarom niet iedereen met ogen open lopen.

Reageer op deze blog





Poll

Komt er een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));