Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Bidt jij?

Door: Mark WinkelaarMaandag, 26 maart
Terug
Categorie: Algemeen, 2 keer gereageerd, 216 keer bekeken

Misschien heb je nu al geen zin meer om deze korte blog te lezen, aangezien er ‘gebed’ boven staat. Ik kan me dat voorstellen, omdat gebed nu eenmaal een wat stoffig onderwerp is. Daarom hoop ik in deze blog wat leven in dit onderwerp te blazen, vooral omdat het zo’n ongelofelijk belangrijk onderwerp is.

Waar denk jij aan bij gebed? Denk je aan saaie uren doorbrengen met veel stiltes, lang wachten en hopen dat het tijd is om te stoppen? Ik hoop dat je een iets mooier beeld hebt van bidden, maar iets zegt me dat veel mensen er niet zo rooskleurig tegenaan kijken. Voordat je denkt dat ik een nieuwe manier van bidden ga voorstellen of je allerlei techniekjes ga aanleren zodat je gebedsleven helemaal te gek wordt, zal ik je alvast teleurstellen: dat ga ik niet doen. En laten we eerlijk zijn: die werken ook niet, althans niet op de lange termijn. Tenminste, mij hebben ze nooit geholpen.  Wat ik wel wil doen, is je meenemen in het leven van een belangrijk persoon, om te zien hoe deze man met gebed om ging.

Vroeg in de ochtend, toen het nog helemaal donker was, stond Hij op, ging naar buiten en liep naar een eenzame plek om daar te bidden. (Marcus 1:35)
Hijzelf trok zich geregeld terug op eenzame plaatsen om er te bidden. (Lucas 5:16)
Toen Hij hen weggestuurd had, ging hij de berg op om er in afzondering te bidden. De nacht viel, en Hij was daar helemaal alleen.(Mat 14:23)
Op een van die dagen trok Jezus zich terug op de berg om te bidden. De hele nacht bleef Hij tot God bidden. (Lucas 6:12)

Wist je dit? Jezus zocht heel erg vaak de tegenwoordigheid van zijn Vader door zich af te zonderen op de meeste onpraktische tijdstippen en dan te gaan bidden. De vraag aan ons is heel simpel: Als Jezus Christus, de Zoon van God, het al zo nodig had om te bidden hier op aarde, hoeveel te meer is het voor ons nodig om op onze knieën te gaan en te bidden tot onze hemelse Vader?
De discipelen hadden het op een gegeven moment door hoe belangrijk gebed was voor Jezus. Ze vroegen Hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’ (Luk 11:1) Ze hebben Jezus nooit gevraag om hen te leren over water te lopen, demonen uit te drijven, zieken te genezen of eten te vermenigvuldigen. Nee! Ze trokken drie jaar met hem op en dit is wat ze willen leren van Hem: Bidden zoals Hij bad. Zegt dat al niet genoeg over het belang van gebed?

Hoevaak bidden wij? Of misschien een betere vraag: Hoe afhankelijk denk je dat jij bent van gebed? Leonard Ravenhill zei altijd: Geen mens is groter dan zijn gebedsleven. Volgende week meer over de vormen van gebed.

Goede week!

Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (2)

Maandag, 26 maart, 21:14Nicole
Bedankt hiervoor :)!!
Dinsdag, 27 maart, 10:13Mark Winkelaar
Mooi om te horen dat je er iets aan hebt gehad:)

Reageer op deze blog