Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Bid voor de christenen..

Door: Rob GiesbersDonderdag, 27 maart 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 28 keer gereageerd, 1567 keer bekeken

annuleren

Bid dat de niet-christenen bekeerd zullen worden en worden bereikt met het evangelie. Een bekend gebedspunt onder de christenen, nietwaar? In Johannes 17 staat een gebed wat Jezus uitsprak op de vooravond van zijn sterven. Hieronder een aantal verzen waar ik dieper op in wil gaan.

Ik bid voor hen. Ik bid niet voor de wereld, maar voor de mensen die u mij hebt gegeven, Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Johannes 17:9& 11.

Ik heb hun uw woord gegeven. De wereld haat hen, omdat ze niet bij de wereld horen, zoals ook ik niet bij de wereld hoor. Ik vraag niet of u hen uit de wereld weg wilt nemen, maar of u hen wilt beschermen tegen de duivel. Johannes 17:14-15

Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven. Johannes 17:20


Jezus bad voor zijn discipelen en voor de christenen, dus ook de christenen die later tot bekering kwamen. Het werd mij duidelijk dat Jezus hier niet bad voor de wereld, niet voor de ongelovigen. Maar juist voor de gelovigen. Johannes 16:33 geeft aan dat de christenen het zwaar te verduren zullen krijgen in de wereld. Jezus vroeg niet aan de Vader om de christenen uit de wereld weg te nemen maar Hij bad om bescherming. We leven hier op aarde met een doel, onthoud dat.

Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend. Markus 16:15

Jezus bad bewust voor de christenen. Hij wist dat de christenen het goede nieuws bekend moesten maken. Daarom concentreerde Jezus zich in zijn voorbede op de christenen.

Het ging om de christenen die ‘straks’ nadat Jezus zou worden opgenomen midden in de wereld stonden en die daarin goed voorbereid en met besef van hun opdracht aan de slag zouden gaan om het evangelie te verspreiden, met het gebed van Jezus achter zich.

Wanneer christenen gepassioneerd zijn in Christus, dan zullen zij vanzelf Gods liefde verspreiden, dan zal het evangelie worden verkondigd, immers …
Waar het hart vol van is, daar loopt de mond van over. Matteüs 12:24b

Ik wil jullie aanmoedigen te gaan bidden voor je medechristenen.
Want wie vertelt de niet-christenen anders het evangelie, wanneer christenen het niet doen?

Zegen, Rob

Gerelateerd

Reacties (28)

Reacties 1 - 20 van 28
donderdag 27 maart 2008, 20:08Lieselore
En het gebed hebben we hard nodig!
Mooi stukje.
donderdag 27 maart 2008, 22:03Dirk Jan
Hey Rob,

Gave uitleg, helemaal mee eens. Laten we tegelijkertijd bidden dat de gemeente de eenheid uitstraalt die Jezus ons leert want dan zullen de mensen die Jezus niet kennen gaan zien en overtuigt raken van de waarheid van Jezus boodschap!

Groet en zegen, DJ
vrijdag 4 april 2008, 02:58Lucifer
"Bid dat de niet-christenen bekeerd zullen worden en worden bereikt met het evangelie."

WAT EEN ARROGANTIE!
Hoe vaak ik dat niet heb moeten horen in mijn omgeving.
Wanneer leren de gristenen nou eens te accepteren dat er tal van anders-denkenden en anders-gelovigen zijn!
Over wederzijds respect gesproken.
Ik wil helemaal niet dat jullie voor mij bidden naar een door de mens zelf verzonnen wezen!
vrijdag 4 april 2008, 10:59Reint
Dag Lucifer, bijzonder dat je zo fel ageert. Wanneer je er niet in gelooft, dan merk je er toch niets van. Dit is een concrete oproep om te bidden, niet om te overtuigen. Ben benieuwd naar je beweegreden om zo te reageren.
vrijdag 4 april 2008, 11:01Reint
Trouwens ook benieuwd waarom je de naam Lucifer gebruikt. Kun je dat ook eens toelichten? Bedankt man!
zaterdag 5 april 2008, 00:20Rob
Grappig dat je nu net op dit stukje inhaakt, want dit is precies waar ik ook tegenaan liep. Veel christenen bidden namelijk voor niet-christenen in Nederland of voor niet-christenen uit hun omgeving. Maar als christenen niet eerst zelf een passie voor God hebben, als ze niet eerst zelf in vuur en vlam staan, dan wordt het lastiger om enthousiasme van hun omgeving te verwachten. Ik bedoel, als je zelf als zout zonder smaak je leventje leeft, dan ben je niet bepaald 'aanstekelijk'. Maar wanneer je gepassioneerd bent voor God, dan zul je een veel feller licht zijn voor je omgeving, dan zul je stralen van passie en enthousiasme. Dan is er een mogelijkheid dat mensen nieuwsgierig worden.

De strekking van mijn post was dus meer dat we moesten bidden voor christenen in plaats voor de niet-christenen. Wanneer een christen eerst zelf weer gepassioneerd raakt van God, pas dan kan ook de omgeving van die persoon weer iets van God zien in die persoon. En over respect gesproken, net als jij vind ik respect belangrijk. En om nog even terug te komen op dat respect aspect; Ik vind het vervelend als je de God waar ik in geloof verwoord in een 'door de mens zelf verzonnen wezen'. Dat getuigd van weinig eerbied, vind ik.

Ik ben het helemaal met je eens dat het betreurend is hoeveel christenen nog het geloof willen opdringen bij niet-christenen. Net als jij ben ik er ook tegen dat christenen het evangelie opdringen bij niet-christenen.

Ik hoop je nog eens vaker hier te zien op Gebedsbroeders.nl. Een fijn weekend toegewenst,

Groetjes Rob
zaterdag 5 april 2008, 02:38Lucifer
Hallo Rob,

Ja, zal hier wel vaker posten wanneer dat geen probleem wordt.
Ik kan helaas niet anders concluderen dat wat jij schreef: "Ik vind het vervelend als je de God waar ik in geloof verwoord in een 'door de mens zelf verzonnen wezen'. Dat getuigd van weinig eerbied, vind ik.

Ik heb ook geen enkele eerbied voor een door de mens bedacht wezen waarin ik niet geloof.
Waarom zou ik daar eerbied voor moeten hebben?

Groetjes, David
zaterdag 5 april 2008, 02:42Lucifer
Hallo Reint,

Waarom ik me 'Lucifer' noem, komt mede omdat het mijn nick is op mijn forum en weblog.
Lucifer betekent letterlijk 'lichtdrager' in het Latijn en dat van die 'gevallen engel' geloof ik niet, gelijk ik weinig anders geloof dan wat geschiedkundige feiten in de bijbel.

Groetjes, David
zaterdag 5 april 2008, 15:52Reint
Thanks Lucifer, deze betekenis komt letterlijk uit de latijnse vertaling van het hoofdstuk Jesaja uit de bijbel. dat betkent dat je iets aanneemt uit de bijbel. Wanneer je dit aanneemt zul je ook de betekenis van lichtdrager aannemen. Je koppelt je naam indirect dus aan de Lucifer van de bijbel. Waarom?
zaterdag 5 april 2008, 15:54Reint
Wat ik dus eigenlijk bedoel is dat je je conformeert aan de Lucifer van de bijbel, dus de vijand van God. Dit wekt de indruk van een bepaalde rancune. Klopt dat?
zondag 6 april 2008, 02:53Lucifer
Hallo Reint,

Nee, ken de bijbel wel, maar verwerpt veel daar in opgenomen. Lucifer vind ik daarbij ook gewoon een mooie naam, gelijk ik mezelf Azazel noem op bepaalde fora. Hen ook een kat, een van de velen, die ik Azazel heb 'gedoopt'. Kat luistert er ook nog naar.
Maar goed, 'Lucifer' is inderdaad gerelateerd aan Satan, maar dat is wat de mens er van gemaakt heeft net zo goed als die strijkstokjes zo heten.
Als satanist neem ik veel namen aan die mij kracht geven en waar ik kracht aan ontleen, gelijk ik vaak een hanger om m'n nek draag in zilver met de naam 'Lucifer' op een omgekkerd pentagram. Ik ontleen er veel kracht aan. Zie het maar als een soort talisman.
zondag 6 april 2008, 15:13Reint
Satanist? Ok. Dus je gelooft in satan. Satan gelooft ook in de God van de bijbel. Dat ben je met mij eens toch? Mag ik vragen waarom je aan die zijde hebt gevoegd? Groet,
Reint
zondag 6 april 2008, 18:08Rob
Hee David, (lucifer)

We zouden als gebedsbroedersteam graag in contact met je willen komen, zodat we even wat over en weer kunnen mailen met betrekking tot Gebedsbroeders.nl. Zou jij je mail adres hier willen plaatsen of een mailtje willen sturen naar info [at] gebedsbroeders.nl?

We zien uit naar je reactie,

Groetjes Rob, namens het Gebedsbroedersteam.
maandag 7 april 2008, 00:01Lucifer
Hallo Reint,

Nee, behoor tot de modern satanisten gestalte gegeven door Anton LaVey. Die geloven niet in de Satan zoals beschreven in de bijbel, gelijk zij niet in god geloven. Wij zien het als universele krachten die in de mens huizen en diep verstopt zitten in het onderbewuste en welke je kan oproepen en over kan regeren om alleen DAT te doen wat jij wil. Alleen jouw wil is van belang.
Zie het maar als het slechte in de mens, wat de een god of satan wil noemen en het goede wat ook de mens eigen is. Wij zien satanen god als metaphoor. Geloven er niet in zoals christen in god en Jezus geloven.

Wil best wel openbaren waarom ik voor het satanisme heb gekozen, maar vraag me af of dat hier de uitgelezen plek is dat te doen. Het is geen weblog over het satanisme en wil me ook niet speciaal opdringen. Anderen kunnen zich daar aan storen.

Groetjes, David

--------------------------------------------------------
Beste David, het gebedsbroedersteam staat promotie van satanistische websites en fora niet toe. We hebben je reactie aangepast door je uitnodiging te verwijderen. We hopen op je begrip. Groeten van Rob, namens het Gebedsbroedersteam.
maandag 7 april 2008, 10:02Reint
Dag David, sjonge je hebt best wat discussies te voeren ;) Maar ik hoop dat het gebedsbroedersteam de discussie niet per mail naar zich toe trekt. Ik denk dat we allemaal iets kunnen leren in de conversatie met jou.

Heb nog een vraagje. Hoe kom jij op deze site? En wat beweegt jou om te reageren? Als het de sterke (toch wel rancuneachtige) afkeer is, dan blijkt wel een beetje dat je je ergert aan de christenen. Maar waarom erger jij je aan een groep mensen, die in een god geloven die volgens jou niet bestaat, en steek jij ook nog eens tijd aan deze site? Vind je dat niet allemaal tijdsverspilling?

Weet je, hetzelfde zou zijn als dat ik naar een site ga van 'jou geloof'(want tja, dat is het ook, ook jouw geloof in een soort van religie of je het nu wilt of niet) en zo fel zou gaan discussiëren. Ik vind het super dat je het doet hoor, maar wil je eens eerlijk aangeven waar die woede vandaan komt?

Fijne dag! Groet! Reint
dinsdag 8 april 2008, 01:56Lucifer
Hallo Reint,

Discusseren met mij over satanisme al hier zal moeilijk worden omdat me per mail te verstaan is gegeven dat ik meerdere 'waarschuweingen' in de wind heb geslagen.
Daar ben ik me evenwel weinig van bewust en m'n eigen links mag ik hier ook al niet meer geven.
OVER VRIJHEID VAN GESCHRIFT GESPROKEN!

Hoe ik hier terecht ben gekomen? Wel, dat is per ongeluk gegaan. Zoek op het net aan satanisme gerelateerde berichten om het o.a. op mijn forum te plaatsen bij 'Mediaberichten' en toen kwam ik deze site tegen waar iets stond aangekondigd dat ik dacht te kunnen gebruiken. Zodoende dus.

Dat ik hier momenteel reageer is omdat er enerzijds overwegend 'normaal' met elkaar van gedachten wordt gewisseld over wat-dan-ook aangaande christelijke punten en anderzijds de artikelen me wel interessant overkomen. Vergeet niet, wat ik eerder schreef, de bijbel en andere religieuze boeken heel goed te kennen.

Nee, ik erger me niet aan de mens achter zijn geloof of overtuiging van welke slag dan ook. Erger me slechts aan de wijze waarop christenen, moslims en andere gelovigen omgaan met hun kennis als zouden zij de enigen zijn die de waarheid in pacht hebben. Alle anderen lijken het bij voorbaat mis te hebben zonder dat er geluisterd wordt wat die anderen beweegt te geloven waarin zij houvast hebben gevonden. Ik vind dat getuigen van arrogantie.
Als ik ergens op een christelijk forum of weblog aangeef dat ik satanist ben, krijg ik vaak direct te horen dat ik me moet 'bekeren' of dat ik de duivel 'aanbid'.
DAT is waar ik mij gruwelijk aan erger en komt mij over dat alleen christenen de zeggenschap hebben op wat 'waar' is en wat niet.
Men neemt veelal niet eens de moeite te informeren wat die ander ziet in dat andere geloof dan gelijk te gaan krakelen dat waar je mee bezig bent, 'fout' is.

Dat ik soms op fora of andere sites actief ben is gewoon dat ik van een goede en gezonde discussie hou waar het soms best wel hard aan toe mag gaan, doch waar men elkaar respecteerd om elkaars uiteenlopende meningen al zijn die voor de ander nog zo bizar of afwijkend.
Ik haat jullie niet om waar in je geloof hecht, doch ik kan dat niet anders zien als een vorm van indoctrinatie die al eeuwen gaande is om macht uit te kunnen oefenen op het menselijk denken.

Tsja, waar die woede tegenover religie vandaan komt? Is een lang verhaal dat ik best wel wil vertellen, maar niet nu.

Groetjes, David
dinsdag 8 april 2008, 12:26Reint
Dag David, ik kan me de terughoudendheid van de webbeheerders goed voorstellen. Ik snap de verwijdering van de sites dan ook goed. Deze sites staan lijnrecht tegenover de visie van de bijbel.

Dat wil niet zeggen dat een gesprek niet mogelijk is en dat we elkaar niet moeten respecteren. Ook dat doen de beheerders goed.

Ik geloof in Jezus. 100 procent. Ik ben niet overtuigd van de religie, maar van zijn bestaan. De honderden jaren voor mij zijn mooie geschiedenis, maar heeft geen invloed op mijn keuze om in de bijbel te gloven. Ik ervaar namelijk zelf de kracht van Zijn woord en ik vind vrijheid, liefde en vreugde in mijn geloof. Dit zijn aspecten die ik enrgens anders in vind. Ik geloof dan ook dat de bijbel een boek is vol van de waarheid. En ja, logischerwijs sluit dit dan andere geloven uit. Ook jouw geloof. Echter, wat interessant is, is dat ik ook geloof in de satan. Ik geloof niet in buddha of elk andere god, maar ik geloof wel in het bestaan van satan. Het wezen waar jullie jullie naam aan hebben verbonden. Duister en licht, kwaad en goed. Maar ook gebondenheid en vrijheid, haat en liefde. Nu zul jij dit misschien niet zo zien, maar dat kan. Echter, hoe je het nu wend of keert, we zullen nooit tot een consessie komen. Eigenlijk staan onze geloven recht tegenover elkaar. Let op: gleoven. Als mens heb ik respect voor je en gun ik jou al het goede. Ik denk alleen niet dat jij dit zal vinden in jouw geloof. Maarja, ook daarin zullen we in eerste instantie het niet eens zijn. Ik hoop dat ik deze woorden mag uitspreken, maar laat het duidelijk zijn dat God jou niet haat. God houdt van je. En dit is geen arrogantie, maar dit is iets wat ik voor 100 procent geloof. Het is geen cliche, maar voor mij een vaststaand feit. Ik vind het goed dat je open staat voor de andere partij om iets van zijn geloof te vertellen. Neem het in overweging en wijs het niet van de hand. Want het persoonlijke geloof van een christen is niet te vinden in alle kennis die jij over deze religie hebt gelezen. Maar in de persoonlijke relatie die deze christen heeft met zijn God. Greetz! Reint
dinsdag 8 april 2008, 13:15Noah
Hihi, Boeddha is geen god :-P. Het is een titel voor zij die op eigen kracht de Dhamma ontdekt hebben en verlichting hebben bereikt.
dinsdag 8 april 2008, 13:22Reint
Dag Noa, ooh..nou daar leer ik weer eens wat. Maar Bouddha was ook de stichter van het geloof..am i right? Maar ik snap je punt. Het blijft een geloof die anders is dan het geloof dat ik beschreef..
dinsdag 8 april 2008, 14:01Noah
Ik snap je punt :-).

Met Boeddha wordt vaak Siddhartha Gautama bedoeld, die als eerste de leer van het boeddhisme onderwees.
Reacties 1 - 20 van 28

Reageer op deze blog





Poll

Nederland moet tegenwoordig, in plaats van evangelisten uit te zenden, ze juist ontvangen.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));