Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Allah=God?

Door: Mark WinkelaarDonderdag, 14 februari 2008
Terug
Categorie: Algemeen, 217 keer gereageerd, 4882 keer bekeken

Annuleren

Ik ben met mijn school langs middelbare scholen gegaan om te praten met jongeren over God d.m.v. gesprekken maar ook met kunst (dans drama muziek beeldende kunst). Was echt heel leuk om te doen. Ik heb toen ook gepraat met moslims, dat was ook erg boeiend. Veel van hen zeiden dat we dezelfde God hadden/hebben. En ook gasten die nergens in geloofden zeiden dat God en Allah dezelfde persoon is. Maar is dat ook zo? 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Allah betekent God in het Arabisch. De christenen in die landen zeggen ook Allah tegen God. En de moslims hebben het soms ook gewoon over God. Ook hebben de moslims het over de God van Abraham Isaac en Jacob. Dus er zijn zeker raakvlakken, maar is de God van de islam dezelfde God als het christendom? Ik zeg van niet.

Jezus heeft in het nieuwe testament een nieuwe naam van God geïntroduceerd nl: Vader. In de evangeliën komt het woordje vader 262 keer voor. (in 4 bijbelboeken) En in het oude testament 639 keer. (in 39 bijbelboeken) Dit is het eerste grote verschil tussen de islam en het christendom. Je mag God niet je vader noemen in de islam, dat is godslastering. Terwijl het in het christendom aangemoedigd wordt door Jezus zelf! (ook het “onze Vader” laat dat zien)

Het 2e verschil is dat Jezus hier op onze planeet dood is gegaan aan het kruis om onze zonden te vergeven, terwijl Hij in wezen God was! Dat gaat er bij de moslims ook niet in. Allah zou zich niet zo verlagen. Zij geloven dat Jezus een profeet was, niet God zelf. En ze geloven al helemaal niet dat Hij onze zonden heeft vergeven.  

Een derde verschil is dat ze niet in de 3-eenheid geloven. Allah is God en Allah is een. Nu geloven de christenen ook dat hun God een is, maar dan op een andere manier.

De islam dient dus niet dezelfde God als de christenen. Toch heb ik veel interesse bij moslims opgemerkt toen ik hun het evangelie uitlegde. Dat Jezus voor onze zonden stierf geloofden ze niet maar vonden ze wel heel mooi.

Dus als je moslims als vrienden hebt o.i.d. praat er maar eens over. Over het algemeen vinden ze het heel interessant.


God's zegen,


Mark Winkelaar

Gerelateerd

Reacties (217)

Reacties 1 - 20 van 217
donderdag 14 februari 2008, 21:22Mr President
Voor moslims is het moeilijk te geloven dat Jezus de Messias is. Daarom openbaart Jezus zich ook vaak via dromen, vooral in het midden oosten.
vrijdag 15 februari 2008, 11:08Rudy Kinds
Toch heb ik een filosofisch probleem om te tese van Mark te accepteren dat Allah niet dezelfde zou zijn als de God zoals het Christendom Hem placht te kennen.

Juist omdat Abraham met zijn zoons Ismael en Isaac en zijn kleinzoon Jacob ook voor de moslims een vast geloofs gegeven zijn, kán Allah geen andere zijn dan God. God is immers één en waar en goed; hetgeen moslims ook over Allah zeggen.

Het verschil zit in de beleving van God/ Allah. Die is bij de moslims duidelijk anders dan bij ons christenen. Maar een andere beleving van God wil dus niet zeggen dat het daadwerkelijk ook om een andere God gaat........

Groetjes!!
vrijdag 15 februari 2008, 16:04Mr President
Het draait er om dat Jezus als messias gezien word of niet.
zaterdag 16 februari 2008, 13:10Elise
de profeet mohammed erkennen zij als een profeet naast God.
Ze erkennen Jezus als 1 van de vele profeten. dus niet als God, daarmee verstoten ze het ware geloof.
ze geloven dat de messias nog moet komen.
daarnaast geloven zij slechts in het verdienen van een plek in de hemel doormiddel van goede werken te meten tegenover slechte.
Hun God geeft ze angst, omdat ze altijd bang zijn of ze het wel halen. het drijft sommigen zelfs tot zelfopoffering..
ze geloven dat ze in de hemel heel veel vrouwen tot hun beschikking krijgen.
Ze verstoten het volk van israel, en in de bijbel word duidelijk, dat ze ook een ander volk zijn, omdat ze afstammen van ismael. de verstotene, die geen vader heeft. (vader is gevoelig daar..)

natuurlijk zijn er vele die echt daadwerkelijk God zoeken, en van sommige kunnen we zelfs veel leren,
maar ze dienen niet de juiste God.

Goed stuk:)
zaterdag 16 februari 2008, 19:59Mr President
Wat ook creepy is dat de messias van de moslims 7 jaar regeert. Wat bij ons christenen de anti christ is.

Zo tuinen alle moslims erin...
zondag 17 februari 2008, 00:50Rudy Kinds
Citaat van Mr President: "Het draait er om dat Jezus als messias gezien word of niet."

Dat zou betekenen dat de Joden ook niet in de God geloven zoals het christendom deze kent. Ik neem aan dat je dit niet zo bedoelt?

Citaat van Elise: "natuurlijk zijn er vele die echt daadwerkelijk God zoeken, en van sommige kunnen we zelfs veel leren,
maar ze dienen niet de juiste God."

Ik leid hiet uit af dat jij met deze zin het bestaan van meerdere goden erkent? Bovendien vind ik het moeilijk te zeggen dat Ismael vaderloos zou zijn; Abraham is zijn biologische vader. Daarnaast is de Geest van God óók altijd met Ismael gebleven zoals Hij ook met Isaak was. Dat Ismael niet de vader van Israel is geworden heeft er alles mee te maken dat hij niet de wettige zoon van Abraham was; Ismael is de zoon van Abraham en zijn bijvrouw Hagar. Isaak daar en tegen was de absoluut wettige zoon van Abraham: Sarah was in de ogen van God zijn eigenlijke vrouw/ echtgenote. Daarom is Hagar met het kind Ismael weggezonden.........
zondag 17 februari 2008, 10:42Mark winkelaar
Het klopt dat de stamboom van de christenen/joden en van de Ilsam scheurt bij ismaël. Maar is daar de Islam ontstaan? Nee. De godsdienst is 'uitgevonden' door mohammed ( in 750) Die stamde van hagar af. Hagar was niet islamitisch noch haar nakomelingen. Totdat Mohammed in beeld kwam. Hij bedacht de Islam, hij maakte een mengelmoes van het jodendom en christendom en voegde daar zijn eigen visioenen aan toe. Dus ik zou zeggen dat daar een nieuwe God ontstond.
En hoe kan je onderzoeken of je dezelfde God dient? Hij moet dezelfde eigenschappen hebben, of in ieder geval flink overeen komen. En 1 van de eigenschappen van God is dat Hij uit 3 personen bestaat; de 3-eenheid. En aangezien de Islam niet geloofd in de 3-eenheid, kun je concluderen dat ze in 1/3 van onze God geloven. En zelfs dat stukje van God waar ze in geloven is heel erg onstreden. Ze hebben een totaal ander beeld van God. (zie argumenten in het stukje) Ook gaan ze op een hele andere manier naar de hemel (paradijs). Bij hun gaat het om goede daden doen. En ook al heb je niets verkeerds gedaan in je leven dan nog kan alah besluiten je in de hel te gooien want allah is allah. En dat is precies het tegenovergestelde van het christendom; daar is je plekje in de hemel al vastgelegd als je in Jezus geloofd, want Hij heeft ervoor gezorgd dat wij zonder zonde voor God kunnen staan. Niet om wat wij gedaan hebben, maar om wat Hij gedaan heeft.

Groetjes,

mark
zondag 17 februari 2008, 16:41Evelien
ik citeer

Het verschil zit in de beleving van God/ Allah. Die is bij de moslims duidelijk anders dan bij ons christenen. Maar een andere beleving van God wil dus niet zeggen dat het daadwerkelijk ook om een andere God gaat........

Ik heb over dit onderwerp veel nagedacht en denk dat inderdaad dat hun een andere interpetatie hebben van God, maar er is 1 God en dat ze die ene God wel ervaren.
dinsdag 19 februari 2008, 19:28Mr President
Citaat van Mr President: "Het draait er om dat Jezus als messias gezien word of niet."

Rudy Kinds: Dat zou betekenen dat de Joden ook niet in de God geloven zoals het christendom deze kent. Ik neem aan dat je dit niet zo bedoelt?

Mr President: "Niemand komt tot de Vader dan door Mij" Zegt Jezus, de enige Zoon van God."

Moslims
Ik denk niet dat zij gered zullen worden, omdat Jezus als Messias/God erkend word.
Hoe zou het dan bij de Joden zijn die overlijden? Het is toch Gods uitverkoren volk? Dat houd me dus ook bezig. Hoe zit het dan met de Joden?!

Leuk vraagstuk Mark
woensdag 20 februari 2008, 14:30Jo
Dit is een van de eerste blogs die ik hier lees op de site.. en vind t trouwens een hele goeie!
Interessant hoe iedereen hierover denkt... wordt ik ook weer eens aangespoord om me te verdiepen!

Keep on Rocking Folks!
Groeten!
woensdag 20 februari 2008, 23:43Rudy Kinds
Hopelijk hebben jullie zitvlees voor het onderstaande:

Tot het nieuwe volk Gods zijn alle mensen geroepen. Daarom moet dit volk één en enig blijvend, zich uitbreiden over de gehele wereld door alle tijden heen, opdat zo het besluit van Gods wil verwezenlijkt wordt, die de menselijke natuur in het begin als één geschapen heeft, en zijn kinderen, die verstrooid waren, toch weer heeft willen samenbrengen. Hiertoe immers heeft God zijn Zoon, die Hij bestemd heeft tot Heer van al wat bestaat, gezonden om de Leraar, de Koning en de Priester van allen te zijn, het Hoofd van het nieuwe en universele volk van kinderen Gods. [...] Onder alle volken der wereld leeft dus één volk van God, omdat het zijn burgers ontvangt uit alle volken, burgers niet van een aards, maar van een hemels koninkrijk. Want alle gelovigen over heel de wereld zijn met elkaar één in de Heilige Geest, en zo "weet een Romein, dat een Indiër een deel is van hem".

Omdat echter het koninkrijk van Christus niet van deze wereld is, daarom doet de kerk of het volk Gods, dat dit koninkrijk introduceert geen afbreuk aan het tijdelijk welzijn van een volk; integendeel, het stimuleert en aanvaardt het goede in de aanleg, de rijkdom en de levensgewoonten van de volken, en door dit te aanvaarden loutert, versterkt en veredelt het dit alles. [...]

Tot deze [...] eenheid dus van het volk Gods, die een zinnebeeld en tevens een versterking is van de universele vrede, zijn alle mensen geroepen; en tot deze eenheid behoren of staan in betrekking, zij het op deze eenheid behoren, zij het op verschillende wijze, [...], alle anderen, die in Christus geloven, en tenslotte alle mensen zonder uitzondering, die door Gods genade tot het heil geroepen zijn. (bron: decreet Lumen Gentium nr 13)

Wat tenslotte degenen betreft die het Evangelie nog niet hebben ontvangen: zij staan op verschillende wijze in betrekking tot het volk Gods. Op de eerste plaats dient genoemd te worden het volk, waaraan de verbonden en de beloften werden geschonken en waaruit Christus is voortgekomen naar het vlees, het volk, dat bemind blijft krachtens de uitverkiezing, om wille van de aartsvaders: want God kent geen berouw over zijn genadegaven noch over zijn roeping.

Maar het heilsplan strekt zich ook uit tot hen, die de Schepper erkennen, onder wie vooral de mohammedanen, die belijden, het geloof van Abraham te bezitten, en die samen met ons de éne en barmhartige God aanbidden, die de mensen op de laatste dag zal oordelen.

Ook is diezelfde God niet ver van hen, die in een afschaduwing en in beelden de onbekende God zoeken, want Hij geeft aan allen leven en adem, ja alles, en, als onze Heiland, wil Hij, dat alle mensen gered worden. Want wie zonder schuld het Evangelie van Christus en zijn Kerk niet kent, maar toch eerlijk God zoekt en zijn wil, zoals het geweten hem die voorhoudt, onder de invloed van de genade, in zijn leven tracht te verwezenlijken, kan het eeuwig heil verwerven.

Ook onthoudt de goddelijke Voorzienigheid de middelen, noodzakelijk voor het heil, niet aan wie zonder schuld nog niet tot een uitdrukkelijke erkenning van God is gekomen, maar toch, niet zonder Gods genade, naar een rechtschapen levenswandel streeft. Want wat zulke mensen aan goeds en waars bezitten, wordt door de Kerk gezien als een voorbereiding op het Evangelie, opdat hij tenslotte het leven mag bezitten.

Maar vaak worden de mensen door de Boze bedrogen, vervallen tot ijdele bespiegelingen, en verruilen Gods waarheid voor de leugen en dienen de schepping in plaats van de Schepper; ofwel zij leven en sterven in deze wereld zonder God en worden bedreigd door de uiterste wanhoop. Daarom besteedt de Kerk, gedachtig het bevel van de Heer: "Verkondigt het Evangelie aan heel de schepping" (Mc. 16, 16), grote zorg aan het missiewerk, om zo Gods eer en het heil van al deze mensen te bevorderen. (bron, decreet Lumen gentium nr 16)

Ieder mens kan dus gered worden, beste vrienden.

Groetjes!!
zondag 24 augustus 2008, 04:22Altahir altahir
Mensen ik hou van Jezus en Mohamed de laatste profeet van Allah die als laats gekozen werd van de Arabieren kant ik ben moslim god is Allah en Allah is god christendom zeggen Jezus is gekruist en dood gegaan in deze aarde maar Allah zegt in quran Jezus is niet eens dood gegaan hij is ergens daar boven maar hij is niet dood gegaan iemand de op hem leek die was gekruist een van zijn vrienden dat is het verhaal.

En als Jezus god is waarom zal hij dood gaan of als hij de zoon van god is hoe kan hij pijn voelen eten en drinken net als ons? Wij geloven dat Jezus de blinden weer kon laten kijken en de doden weer tot leven bracht en blazen op iets en hij bracht het leven in dat staat alle maal op de quran en let op deze zin nooit verandert en gaat nooit wat bij komen of worden weg gehaald Jezus kon al die dingen doen net als de doden tot leven brengen en rest alleen maar met een ja antwoord van god

Hij vroeg eerst god voor wat hij deed en god was de gene die hem al die krachten gaf en elke profeet kwam met een bericht voor de mensheid van ons groot vader adem en moeder eva wij zeggen houwa tot de laatste profeet Mohamed de brichter en als jullie God op alle profeten verhalen letten zie je dat elke profeet had andere krachten en al die krachten kwamen in de tijd dat ze bij passen want dan zullen ze niet als normalen mensen zijn en konden anderen in hun sneller geloven en in Jezus tijd was het over dokters mensen begonnen daar beter in te worden en hadden daar al de aandacht voor alleen ze konden niet een blinde weer laten kijken en een dood tot leven brengen daarom had hij die krachten maar dat allemaal voor dat hij een doden ging tot leven brengen vroeg hij altijd Allah/God voor hulp mensen a.u.b. dat is wat in de quran staat en dat stond al 400 jaar geleden en zal nog altijd staan en ons profeet Mohamed hij was bekend met trouwheid nooit liggen en de goed tonend gedrag tegen iedereen mensen

Wat jullie nu zien over terroristen die bomen laten ontploffen laten kinderen vrouwen oude mannen dood gaan en zeggen elke Christian en jood moet dood die heeft de quran fout begrepen of die is helemaal geen moslim want ons profeet in hem tijden van oorlog zij hij altijd tegen de soldaten praten eerst tegen de tegen stander en als niet vechten we maar geen huizen of bomen branden of kinderen vermoorden en vrouwen en mensen die niks mee te maken hebben.
Het ging in dat tijd oorlogen paar keer tegen de christendom maar dat was naar de profeet dood om landen elkaar over te nemen net als de Romeinen en zoo maar meestal in zijn tijd waren de oorlogen tegen mensen die geen geloof hadden die zeg maar iets van eigen hand maken en zeggen dat is ons God want van de verhalen die echt juist zijn zijden ze dat ons profeet was dood gegaan en zijn wapens waren in een jood huis

Dus mensen begrijp de islam in de echte manneer niet de juiste islam gaat over alleen maar dat Allah/God is de enige god die er bestaat en dat Mohamed zijn profeet is en de laatste is en dat de quran de laatste boek is naar de Bijbel en de islam gaat over vrede en liefde en verstandigheid en goed tegen iedereen zijn en met de juiste regels volgen dus niet stelen of mensen beroofden of mensen uit schelden maar aan de armen geven en over andere na denken en hard werken om de hemel in te gaan want oude moslim verstandegers zeggen zie de aarde als een weg naar je echte huis en onder weg word je getest van alles en neem mee alleen wat goed is voor je einde want deze wereld wat in de quran staat god zij tegen ons dat hij zal ons testen wat honger laten voelen en wat pijn en de beste is die geduld zal hebben en nooit zal stopen met bidden.
Maar hij zal ons ook straffen niet hier in de einde want zoo als ze zijden neem allen maar wat goed met je mee want dat zal je helpen want naar de dood is een leven de dag waar op je weer tot leven komt en word gevraagd voor je daden die je in aarden deed oké.

Nu komt de vraag hoe kan het dat de quran echt van Allah/God komt dat komt door dat tussen Allah en de laatste profeet een engel was die alles door geeft aan de profeet wat Allah wil hebben gebeuren en dat is een verhaal wat is gebuurt terug in de tijd de mensen die in niks geloofden zijden vroegen de profeet bewijs dat jij echt de profeet bent toen stuurde Allah de engel dat tegen ons profeet zij wijs met jou vinger naar de maan en hij deed dat toen was iets gebuurt in de maan en de maan ging een scheur krijgen en paar jaren geleden kwamen de Amerikanen met wij hebben een scheur gevonden in de maan en de moslims zijden wij wisten dat al meer dan 500 jaar geleden want in de quran staat alles over de toekomst van de wereld

Trouwens en de bijzondere dingen in de wereld e de quran zoo als ik zij is nog nooit veranderd of gaat veranderen of iemand die iets gaat bij schrijven tot de einde van alles zelf moslim weten nog niet elke kluis die in quran nog is want je hebt mensen die de boe studeren

Dit is mijn e-mail voor meer vragen als jij echt gelooft wat ik zij of probeert meer te weten voor de dingen die ik zei of wilt echt weten waarom staat niet de naam of de naam die ons profeet eigen zal worden genoemd in de Bijbel, dan voeg je mij toe voor meer vragen en andere verhalen te horen of meer over de islam wilt weten: altahir-4life[at]hotmail.co.uk

Ik zeg nog een keer ik hou van Jezus en elke andere profeet dankjewel voor het lezen iedereen
zondag 24 augustus 2008, 11:18Mark w
Hey Altahir,

Leuk dat je ff reageerd, ik begrijp niet alles wat je zegt, maar ik heb wel een paar dingen begrepen denk ik.

Je stelt de vraag hoe het nou kan dat Jezus hier op aarde was en allerlei menselijke dingen deed en toch God was. Dat is simpel, Hij heeft alles wat Hem God maakte afgelegd. Hij was volledig mens.
En dat de Islam liefdevol is vind ik moeilijk te geloven, want mensen in het midden oosten die zich bekeren tot het christendom worden zonder pardon vermoord, omdat ze christen zijn. Anne van de Bijl komt vaak in het midden oosten. Hij heeft daar mensen over Jezus vertelt en er zijn daar mensen tot bekering gekomen. Die mensen zijn zijn vrienden geworden en hij zei dat iets minder dan de helft van zijn vrienden in het midden oosten al vermoord is.

Hoe praktiseer je jouw geloof?
Heb je wel eens de stem van allah gehoord? Bid je omdat het moet of omdat je het leuk vind? Of bid je niet? Geef je geld aande armen? Ik heb nog nooit met een moslim gepraat. Vertel

mark
zondag 24 augustus 2008, 15:45Hans
Oei, wat een ongelofelijk oordeel wordt er geveld in de reacties van Elise ("Ze erkennen Jezus als 1 van de vele profeten. dus niet als God, daarmee verstoten ze het ware geloof.") en Mr President ("Zo tuinen alle moslims erin..."). Dit is precies de (één van de) reden(en) dat niet-Christenen zich afwenden van Christenen. Het getoonde superioriteitsgevoel vind ik eerlijk gezegd eng en gevaarlijk!

Wat Rudy Kinds in de laatste bijdrage zegt spreekt mij wel aan. En doet me denken aan het Bahá'í-geloof, waar ik toevallig mee in aanraking kwam door een klasgenote op mijn opleiding.

Niet gehinderd door bijgeloof of overleveringen wordt de mensheid (dus ook alle religies) als eenheid gezien. Harmonie en gelijkwaardigheid staan voorop, met als hoogste doel een duurzame en universele vrede.

Op weg daar naartoe wordt de religieuze geschiedenis geïnterpreteerd als een reeks dispensaties, waarbij elke manifestatie een wat bredere en meer gevorderde (!) openbaring brengt, die geschikt is voor de tijd en plaats waar deze verschijnt. Er moet een harmonie bestaan tussen religie en wetenschap, die eveneens voor een vordering kan zorgen!

God noemt men rechtstreeks ontoegankelijk, maar wel als een bewustzijn van gebeurtenissen in deze wereld, met geest, wil en doel. In mijn optiek - en overtuiging - meer als een energie, dan als een soort aanspreekpunt.

@ Mark W.: De Islam en daden van mensen uit naam van de Islam met elkaar vergelijken is niet helemaal fair vind ik. Wel grappig dat je nog nooit met een Moslim hebt gesproken. Als het je interesseert zou ik gewoon eens een moskee gaan bezoeken, je bent veelal meer dan welkom!
zondag 24 augustus 2008, 16:49Mark w
Ik heb wel met moslims gesproken, maar nooit echt met echt gelovige moslims. Veel moslims die op de middelbare school zaten en die nog niet echt zelf een keus hebben gemaakt.

Maar ik ben nog wel van plan om de moskee in te gaan, lijkt me erg gaaf.

"De Islam en daden van mensen uit naam van de Islam met elkaar vergelijken is niet helemaal fair vind ik"
Je geef geen argument, kun je dat nog wel ff doen?
zondag 24 augustus 2008, 21:52Hans
Hey Mark,

Dat citaat is een argument op zich ;).

Het is hetzelfde als wanneer iemand het moeilijk zou vinden om te geloven dat het Christendom liefdevol is, omdat er ook Christenen zijn die "de Moslim" haten en moskeeën in brand steken.

Er zijn immers Christenen én Moslims die oproepen tot geweld tegen andersdenkenden en ongelovigen, op basis van Heilige teksten uit het Oude en Nieuwe Testament en de Koran, terwijl andere Christenen en Moslims juist geweld verafschuwen.

Als ik de lessen Godsdienst vergelijk met de lessen geschiedenis, dan zie ik aan de ene kant de liefde en mededogen tegenover de naasten en aan de andere kant wat daar in praktijk in het verleden van terecht is gekomen. Wat Godsdienst in het algemeen betreft is dat niet vrolijk makend.

Volgens mij streeft iedere Godsdienst naar een wereld van vrede en geluk. Sommige aanhangers echter zien in bepaalde teksten een excuus van bovenaf waarmee ze geweld en haat een schijn van eerbiedwaardigheid kunt geven.

Hoewel tegenwoordig meer actueel en meer zichtbaar, is dit niet enkel van toepassing op Moslims, en zeker niet op Dé Islam zoals Altahir al aangaf.

Snap je een beetje wat ik bedoel?

Peace ;),

Hans!
maandag 25 augustus 2008, 09:17Mark w
Ik begrijp je. En het klopt :D
maandag 26 januari 2009, 23:56Lord Mcgold
Ik heb gepraat met 2 moslims en wat ik vooral merkte was dat hun Allah/God op een heel andere manier ervaren dan wij dat doen. Een moslim zei bijvoorbeeld: sinds ik bid haal ik hogere cijfers op school. Toen ik ging kijken wat hij dan bid bleek dat een gebed te zijn van: Allah is groot, Allah is de ware etc. Bij ons christenen gaat dat echt heel anders.
dinsdag 27 januari 2009, 12:35Mark W
Ja klopt, ze hebben een heel ander beeld van God (allah) En een heel andere manier van geloven. Als ik met moslims praat, heb ik altijd het idee dat ze geloven met hun verstand. Voor mijn gevoel komt het niet uit hun hart. Heel anders.

Groetjes,

Mark
maandag 2 maart 2009, 14:03Wachter
Ik kom oorspronkelijk uit Indonesia, de grootste moslim land van de wereld. Heb ook in Arabische landen gewerkt, vooral in Syria, 5 jaar lang, gewerkt en gewoond.

ik heb vele falimilieden, vrienden en kenissen die moslims zijn.

De ware moslims zijn gedisciplineerd en gelovig, zij hebben het via de quran,de sharia, enz. zo geleerd en weten het niet beter en ik heb ze allemaal lief.

Waar ik niet zo gecharmeerd ben is de leer van de islam d.m.v. de Quran en sharia.

Onze God, de Ik Ben, JHWH, de God van de Bijbel, de Vader van Jezus Christus, Schepper van hemel en aarde en alles wat erin zitten, is natuurljk ook de God van de moslims, want Hij heeft ze ook geschapen en Hij heeft ze ook lief. Onze Heer Jezus is ook voor de moslims gestorven.

Ondanks dit alles durf ik te beweren, dat de God van de Bijbel , de Ik Ben, JHWH, NIET dezelfde is als de allah van de quran. Omdat de God van de Bijbel en de allah van de quran VERSCHILLENDEN GEBODEN geven.
Natuurlijk zijn er raakvlakken, maar de Bijbel zegt wie een ander evangelie verkondigt, al is het een engel, vervloekt is hij. Ook mag je NIETS van Gods geschreven woord veranderen.

Bijna is dezelfde als niet. Ik heb bijna mijn doploma gehaald, dus heb ik het NIET gehaald. Ik heb bijna de trein gehaald, dus heb ik de trein gemist.

Volgens een studie heeft Mohammed alleen de hoogste god van de kaaba, de maangod allah, als de hoogste god aanvaard. Daarom zit op de top de moskee altijd een symbool van de halve maan.

Als mensen Jezus Chistus NIET kennen, dan worden ze veroordeeld volgens hun 'werken', volgens hun daden, anders zou het niet eerlijk zijn als alle mensen die Jezus Christus niet kennen niet gered worden, maw naar de hel gaan.

Nogmaals daarom meten wij het geloof van de moslims respecteren, omdat zij dan zo geleerd worden. Wij moeten hen het evangelie laten horen en laten ZIEN, dat wij de God die LIEFDE IS dienen en vertegenwoordigen.

De moslim fundamentalisten doen gewoon wat de quran hun leert ongeacht de consequenties, en ik wou dat christenen dat ook gaan DOEN, DOEN wat Jezus hun leerde.

Laten wij voor de moslims bidden en hen zegenen, dat onze Heer Jezus Christus Zich Persoonlijk aan hen opnebaart.

In de liefde van Christus Jezus,

Wachter
Reacties 1 - 20 van 217

Reageer op deze blog





Poll

Komt er een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV?

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

"));