Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Aan welke kant sta jij?

Door: Mark WDonderdag, 25 november 2010
Terug
Categorie: Eyeopeners, 57 keer gereageerd, 1307 keer bekeken

Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. Mat 6:24 (mammon = aardse rijkdommen)

Er is geen middenweg, je kunt niet God en de wereld tegelijkertijd dienen. Je kunt niet jezelf met je hele hebben en houden op je carrière storten én God dienen. Het gaat simpelweg niet samen! Jezus zegt het heel duidelijk.  

Trouwelozen! Beseft u dan niet dat vriendschap met de wereld vijandschap jegens God betekent? Wie bevriend wil zijn met de wereld, maakt zich tot vijand van God. (Jak 4:4)

De scheiding tussen God en de wereld wordt steeds duidelijker heb ik het idee. Vanavond was ik een programma aan het kijken op tv en tijdens de reclame zag je een voorstukje van een bepaalde serie waar gewoon een vrouw in haar ondergoed te zien was. Dat was om half zeven ’s avonds! Dat hadden we dat tien jaar geleden nog niet, voor zover ik me kan herinneren. De situatie vandaag de dag dwingt je bijna tot een radicale keuze, kies dan ook vandaag wie je wilt dienen. Je kan bijna geen film meer bekijken zonder een seksscène van tien minuten. Met moeite vind je in de trein een krantje zonder seksadvertenties. Probeer eens een serie op tv te vinden waar je een realistisch beeld van relaties krijgt te zien. Hoe vaak maak ik wel niet een compromis, hoe vaak laat ik bewust iets toe met de gedachte: Dit valt nog wel mee. Zo vaak zit ik bij een vriend van mij en speel ik een game waar ik het niet helemaal mee eens ben, of kijk ik een serie die ik eigenlijk niet wilt kijken. In hoeverre kies ik voor God? 

Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is. (Rom 12:1,2)

Wat willen we met ons leven? Jezus geeft leven in al zijn volheid, willen we dit aannemen, of hebben we liever alles wat in de wereld is? Het is alles of niets: Wie niet zijn kruis op zich neemt en mij volgt, is mij niet waard. Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, die zal het behouden. (Mat 10:38) Kies je voor Jezus of wordt je gekozen door deze wereld? Want de gulden middenweg heeft nooit bestaan. 
Groet,

Mark W.

  

Gerelateerd

Reacties (57)

Reacties 1 - 20 van 57
JezusisHeer26 november 2010, 18:45
Mooi blog Mark,

Niemand geeft een reactie :P.
Er is idd geen midden weg amen. We vinden het vaak moeilijk om simpele keuzes te maken, we kunnen nuchter zijn en simpele keuzes maken: zoals gewoon geen tv kijken. Zo behoed je je voor wereldse invloeden. Het begint met je grond houding en simpele keuzes. Als je er in je hart afstand van gedaan hebt is het ook makkelijker. Dan zal je niet zo snel in zonde vallen.
Mark W27 november 2010, 13:07
Klopt, zelfs de simpelste keuzes zijn lastig. Het heeft ook te maken met het kennen van de waarheid; besef je ook dat het verkeerde dat je nalaat ook echt het beste voor je is. Of laat je het na, omdat het nou eenmaal moet. En doe je het goede, omdat je weet dat dat het beste voor je is, of omdat het nou eenmaal zo hoort...
JezusisHeer27 november 2010, 13:22
Klopt, wat dan ben je nog onder de wet he. Nu is het zo dat je het graag wilt, God bewerkt dat in ons beide, het willen en het werken. We willen nu graag dingen op Gods manier doen, er is zo'n hogere weg. Wij hebben een zondeloze identiteit en zo leven wij. Prijs de Heer. Oh God, band ons schoon!
JezusisHeer27 november 2010, 13:22
band=brand :P
Peter-Sigmond27 november 2010, 17:44
Er staat ook dat satan zich als een engel des licht voordoet.
Het begint allemaal klein, en als je er niet op dat moment al korte metten mee maakt word het uiteindelijk alleen maar moeilijker. Zie maar naar alle verslavingen.

Je merkt het ook steeds meer dat mensen op slinkse manieren voor de gek gehouden worden. Een man die ik ken, die mij vroeger toen ik nog niet geloofde met de bijbel rond mn oren sloeg, nu ineens door een of ander krantenartikel en zijn kerk de gedachte geadopteerd heeft dat God niet in 6 dagen de aarde schiep. Toen ik deze man dit hoorde uitten viel mijn mond echt open. Ik zie mijzelf niet in een richting, maar als ik hem voor het voorbeeld moet aangeven, zeg dan maar evangelisch, dus voor deze man die reformatorisch gericht is was ik een "simpel christen" en juist deze man gaat dan aan God's woord twijfelen, HUH..... nou moe.

We moeten niet alleen oppassen maar ook scherp blijven, zoals wel aangegeven word even terug naar de basis. Daarom is het ook goed om God's woord elke dag tot je te nemen. luister naar de woorden van broeders en zusters om je heen en toets dit allemaal weer aan het woord van God.

zoals het woord zegt, toets alles en behoud het goede.

Gods wijsheid toegewenst bij het maken van je keuzes !!
Gabrielle27 november 2010, 17:49
Hier heb je zeker gelijk in Peter.
Hendrik28 november 2010, 12:01
Begin je dag met God en bid om Zijn geest. We kunnen inderdaad niet twee heren dienen, dat werkt niet. Maar weet ook dat als je echt voor God kiest dat je dan zult merken dat hoewel de wereld natuurlijk wel zijn lokking heeft, je die wereld toch niet wil dienen, want je bent namelijk van God. En God laat nooit varen wat Zijn hand begon.

Je gaat echt merken dat je geen interesse meer zult hebben in uitgaan ( heb ik zelf nooit gehad) en het kijken of spelen van games die niet door de beugel kunnen.

Overigens wil ik wel zeggen dat de een iets wel vind kunnen en de ander niet. Laten we dan toch proberen om die ander niet af te wijzen, zoals ook Paulus ons leert in Romeinen 14.
Victor28 november 2010, 14:10
Hé Mark,

Mooie blog. Wat je in deze blog zegt over games doet me wel even nadenken. Zelf game ik regelmatig bij een vriend van me op de playstation, fps-er games.

Je hebt vast ook wel games gespeeld, maar hoe is dat bij jou veranderd? Ik proef in deze blog dat je er dan mee gestopt bent. Tenminste met die 'verkeerde' games. Vertel :)

Vroeg me namelijk ook af wat God ervan zou vinden als ik Call of Duty bij een vriend speel bvb. Ook al is het maar 5 uurtjes p.m. ofzo in totaal.
Victor28 november 2010, 14:15
@ allen

Toch zijn we IN de wereld. Wat Hendrik ook zegt dat de één dat goed vind en de ander niet zoals Paulus ook zegt. Laat ieder dan doen wat de Geest hem ingeeft te doen.
Maar inderdaad joh, t'gaat ook soms nergens meer over. Af en toe kijk ik nog wel eens GTST mee met me zusje en broertje.

Als je er kritisch naar kijkt gaan ze echt continue vreemd.
Ben bang dat die jongere generatie, vooral hen die God niet kennen, dit voorkomen normaal gaan vinden.
Hendrikk28 november 2010, 16:42
Psalm 1 is trouwens een mooie psalm als je echt de keuze wil maken tussen God en wereld :)
Mark W28 november 2010, 16:56
@ allen; Wel in deze wereld, maar niet van deze wereld. God heeft iets veel mooiers gegeven en Hij leert ons de leugen van deze wereld. Wat de mens ten diepste zoekt is niet te vinden in deze wereld. Wat God geeft gaat alles te boven.

@ victor: Bij een vriend van mij speel ik ook call of duty op de xbox. Ik speelde eerst ook veel games thuis, maar dat doe ik nu niet meer, alleen nog bij een vriend van mij.
Maar wat God er van vind, ik heb geen idee. Het is niet iets dat ik later voor zijn troon zal brengen als een cadeau voor hem. Zo van: Kijk eens Pappa wat ik met mijn leven heb bereikt.

Ik weet het niet.
Hendrikk28 november 2010, 18:53
1 timotheus 6 vers 7: Wij hebben niets in deze wereld meegebracht en kunnen er ook niets uit meenemen.
Gabrielle28 november 2010, 19:16
Precies we hebben de dood die ons wacht. Schatten in de Hemel.
Peter-Sigmond29 november 2010, 17:32
Er staat ook niet voor niks beproeft alles en behoud het goede.

Ik merk uit persoonlijke ervaringen des te meer tijd ik aan God besteed des te minder maal ik naar games, (slechte) films en andere zooi die stiekem je aandacht verleggen.
Hendrikk29 november 2010, 20:41
Lukas 16: Maak vrienden met behulp van de valse mammon. Aanbid geld niet ,en maak je er niet van afhankelijk. Alles ontvang je van God.

Geldzucht is de wortel van alle kwaad. Hebben, hebben, hebben.

Kijk naar de mus, naar de lelie. Gaan wij ze niet meer te boven?
Peter-Sigmond 6 december 2010, 00:05
Hendrik precies,

we kunnen een heleboel hulpmiddelen nuttig inzetten. Kijk naar internet, kijk naar media. Ook met de techniek die gebruikt word in games kunnen we naar onze hand zetten om het evangelie te verspreiden.

Maar zorg wel dat jezelf altijd bij de basis blijft en niet afglijd in al die mooie dingen.

Het verheerlijken van zijn naam moet altijd voorop staan aan het doel wat je voor ogen hebt.
Mark W 6 december 2010, 10:28
1 kor 10:31;
Dus of u nu eet of drinkt of iets anders doet, doe alles ter ere van God.
Peter-Sigmond 6 december 2010, 10:43
AMEN broer
Martinus 6 september 2011, 10:10
Amen, hier heb je helemaal gelijk in!
Reacties 1 - 20 van 57