Vergeten?

Gebedsbroeders

Twee jongens - Twee posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

Aan de vruchten herkent men de boom

Door: Mark WVrijdag, 15 mei 2009
Terug
Categorie: Levensstijl, 11 keer gereageerd, 3222 keer bekeken

Mat 7:13, 14: Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden.

Het vinden van Jezus in moeilijk, sommige mensen vinden Hem. Maar de poort vinden en er door heen lopen is één ding, want na de poort is er ook nog een smalle weg.

Bekering is echt iets mysterieus, heb je ooit begrepen hoe het in zijn werking gaat? Heb je er ooit over nagedacht? Iemand komt erachter dat God de enige waarheid is, dat hij zelf zondig is en dat hij God nodig heeft. Deze man gaat God zoeken en Hij vind Hem, zoals God beloofd heeft. (Mat 7:7) God gaat naar deze man toe, schenkt hem genade door de dood van zijn zoon Jezus en de man is niet meer de herkennen. Zijn hele leven wordt op de kop gegooid, de zonde die hij voorheen lief had begint hij nu steeds mee te verachten. Hij is een compleet ander mens en de personen om hem heen vragen zich af wat er aan de hand is. God heeft naar hem omgezien! Hij heeft de brede weg verlaten en loopt nu op de smalle weg en alle eer aan God!

Mat 7:15 - 20
Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn. Aan hun vruchten zul je hen herkennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken of vijgen van distels? Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan. Elke boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. Zo kunnen jullie hen dus aan hun vruchten herkennen.

Hoe zie je de aard van een mens? Kijk naar zijn daden, kijk naar wat hij uitvoert. Mensen die alleen op zondag met God bezig zijn en verder niet, wat vertellen hun daden?

Mat 7:21
Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!”

Kom je dan in het koninkrijk van de hemel door goede daden te verrichten? Nee, maar aan de vruchten herkent men de boom.

Groeten,

Mark W

Gerelateerd

Reacties (11)

Andre15 mei 2009, 08:10
Hallo Mark,

Ik kan hier kort over zijn.
Geweldig stukje... komt enorm binnen denderen!

Groet,
Andre
Robert van Hoesel15 mei 2009, 10:32
Correctie: De smalle weg komt voor de smalle poort. Niet erna.
Pieter15 mei 2009, 14:17
Robert, als de Heer mij van de week heeft gevraagd om voor je te bidden (wat ik niet heb gedaan), kun je daar dan wat mee, zojuist wel gedaan.
Mark W15 mei 2009, 18:25
Ik twijfelde of ik dit moest schrijven, maar ik denk dat het goed is dat ik het uiteindelijk gedaan heb.

Robert, de smalle weg hoeft er niet per sé voor de poort te zijn, het kan er ook na komen. Lees maar eens verschillende vertalingen (ook engels) Dus wat dat betreft zaten we allebei fout of allebei goed :)

Hey Pieter, Ik denk wel dat het God was die het vroeg want ik heb een bijzondere week wat betreft het geloof.
Toby15 mei 2009, 20:39
Wat ook zo mooi aan deze poort is, is dat alleen Jezus in ons overblijft omdat alle extra bagage die we meeslepen er niet door past. Dit mogen we afleggen bij het kruis zoals dat gebeurde in 'De Christenreis' van John Bunyan. Dan passen we er precies door. In dit opzicht komt de smalle weg dan ook na de smalle poort ;-).
Dorrus15 mei 2009, 23:47
Hoe kom je er achter wat goede vruchten zijn. Toch alleen door te testen en uit te proberen. Aan andere vragen kan ook. Hoewel die zwaar beinvloed zullen zijn door hun geboorte streek. Ik zal geen hete pepers eten maar mijn zwager vind ze heerlijk. Zelf uit testen geeft volgens mij het beste resultaat.
Groetjes. Dorrus.
ps ik ben dan wel geen jongere meer maar heb wel ervaring.
Mark W16 mei 2009, 18:48
Toby, de vergelijking klinkt op zich aannemelijk, maar is natuurlijk niet te verdedigen vanuit deze bijbeltekst :)

Dorrus, ik begrijp je niet helemaal, wat bedoel je met: 'Testen en uitproberen' ? Zijn goede vruchten cultuurgebonden, bedoel je dat met de andere zinnen?

Groetjes,

Mark
Vreemde16 mei 2009, 22:36
He Dorus,

Wat bedoel je precies te zeggen?

Gr.
Adamsappel20 mei 2009, 00:27
vorige week vrijdag na het posten van de reply op Robert voelde ik een grote geloofsblijdschap, omdat het behalve de blog van Mark voor mij een teken was dat God iets had voorzegd. Ik begon in tongen te bidden en de Heer zei ´zet de deur en het raam open´. Toen begon het te regenen en onweerde het, het voelde kicke.
Ik heb dit ook wel gehad op momenten dat ik wat naar depressieve gedachten neigde. De heer zei, ik zal je niet meer verlaten. Het gebeurde dan wel dat er plotseling regen of hagel keihard tegen het raam sloeg, terwijl ik bad.
Ik heb volgens mij op dit forum nog niet verteld dat ik een nacht te hebben gebeden voor het voorkomen van mijn echtscheiding, ´s ochtends de zon omhoog zag worden gedragen door zes engelen. Ook waren er zeven geesten die rondom mij draaiden, er langzaam, gevormd uit wolken, ter hoogte van anderhalve kilometer hoog.
Rond mei 2007, nog getrouwd, zocht ik de heer. Ik had het idee dat er een donkere wolk boven Nederland hing. Toen ik om openbaring bad, sloeg ik de bijbel open op 2 Kronieken 12 en ik kreeg een beeld van een grote wolk boven Nederland en had het idee dat dit Gods toorn was. De volgende dag waren mijn exschoonouders op bezoek en mijn exschoonvader vertelde dat het behoorlijk had gestormd.Op nu.nl las ik dezelfde dag dat een zware storm Nederland schade had gebracht.
Mark W20 mei 2009, 12:39
Hey,

Wat gebeurde er nadat je die engelen zag? Greep God in?

Mark W
Pieter22 mei 2009, 00:19
@ mark w
na dat met die engelen voelde ik me nog niet echt positief om zo maar te zeggen. Ook wilde ik dat niet per sé met mensen delen.
Ik hoorde laatst iemand (che chan, zoiets) dat hij dagen nodig had om van mineur, naar mineurplus te gaan, zoiets, dus van depressief naar ontmoedigd, zo voelde het een beetje (ik heb wel engelen gezien, maar er is toch niemand die dat geloofd, ik heb er mijn vrouw nog niet mee terug). Ook had ik jaren geleden, tijdens evangelisatie en recreatie (1997) als eens eerder de ervaring van engelen gehad, ik ging naar de wc en iemand floot toen een tweede stem bij een liedje dat ik floot (jesus is my saviour, i will not be moved), alleen er was verder niemand, het was een tussenstukje om precies te zijn, van zes tonen. En ik heb tijdens aanbidding bij opwekking weleens de gedachte gehad dat er lichtwezens of kinderen heen en weer vlogen, langs me heen, die dansten, ik had toen mijn ogen dicht. Dat heb ik ook maar één keer gehad. En ik heb het één keer in Utrecht gehad, om even als immer depressieve over te komen, waar ik na een mislukte capita selecta (net voldoende) een bescheiden dipje had, terwijl ik geen gebed kon bidden, maar wel bad (?) zag ik een soort lichtschaduw, dus een lichte vlek op een donkere achtergrond. En eerlijk gezegd heb ik dit ook ervaren tijdens het oefenen van de marathon van NY, af en toe zag ik lichtschaduwen in de kant van de dijk. Maar voor mij is God altijd wel dichtbij en hoef ik niet per sé engelen te zien, maar leuk dat je het vraagt. Het is wel zo dat ik vaker vraag in geloof aan God om zijn engelen boodschappen te laten sturen, omdat ik dit een keer ´geopenbaard´ kreeg, het staat in de bijbel, maar het was alsof op dat moment de woorden me per woord werden gegeven en ik toen dat inzicht kreeg (iemand wees mij ook een keer op een psalm waarin staat dat wij hen mogen aanmoedigen, aansturen)