Bijbelleeskaart

Vergeten?

Gebedsbroeders

Drie jongens - Drie posts per week - Onze overdenkingen - Jouw mening?

“The after worship dip”

Door: Mark BoermanMaandag, 18 oktober 2010
Terug
Categorie: Algemeen, 3 keer gereageerd, 311 keer bekeken

Je kent het geheid; je bent naar een tof weekend geweest of hebt een mooi worshipconcertje meegepakt, kom je thuis, val je terug in je oude leventje. Ik heb er nog steeds last van, het lijkt alsof die zogenaamde piek van dat moment niet altijd te beleven valt. En toch, toch heeft de Bijbel er een mooi antwoord op…
 

Namelijk; discipelschap. Lees het oude testament en je leest dat Jezus zijn vertrouwen niet stelde in de grote bijeenkomsten, maar in een klein groepje vissersmannen. Apart toch? Het zou niet mijn keuze zijn geweest, het is dat dit er staat anders was ik er misschien niet opgekomen ook. Maar waar lag dan het geheim dat het wel goed ging? Dat het uiteindelijk wel de mannen zijn geworden die de eerste gemeentes hebben opgezet en enorm veel autoriteit hadden (denk aan de zweetdoek van Petrus).

Als je vandaag de dag naar Nederland kijkt dan gaan we erg makkelijk om met sociale contacten. Er zijn grote groepen mensen die we kennen, energie in steken en uiteindelijk onze vrienden noemen. Je kan ze niet elke week spreken, want dat zou niet haalbaar zijn met het aantal ‘vrienden’ dat je hebt. Je dag zou dan bij wijze van spreken 28 uur moeten kennen. En toch, toch denk ik dat er een enorme kracht zit in de betrokkenheid. En dan niet af en toe eens een sms’je, belletje of mail, maar bij elkaar komen en elkaar opbouwen, aan- of bemoedigen, aanvuren, enthousiastmeren, en ga zo nog maar even door.

Houdt elkaar scherp

Ik doe het nu sinds een paar weken; elke week met dezelfde paar gasten bij elkaar komen. Bidden, praten en luisteren. Ik ben nog maar net begonnen, maar kan het nu al iedereen aanbevelen. Zoek mensen in je naaste omgeving, kom er elke week mee samen en houdt elkaar op deze manier scherp!

Gerelateerd

Reacties (3)

Dinsdag, 19 oktober 2010, 19:28bernhard
Ik lees nergens, dat Jezus zijn vertrouwen stelde in mensen....
Wel investeerde Hij, in die mensen, in de 12 discipelen, maar ook in de 70, en veel grotere groepen... En nog altijd...
Dinsdag, 19 oktober 2010, 21:18Gabrielle
Je leven is van God en niet van je zelf daarom kan je niet leven op je eigen inzicht je eigen gevoel alles behoort God toe, daarom zegt hij ook leef als of je alleen bent de reden er van is omdat je anders te veel de mens behaagd ipv van God daarom is het ook beter om niet te trouwen klinkt misschien niet zoals wij mensen het willen horen. Maar men weet donderdsgoed alles op aarde is tijdelijk en alles wat men dus hier heeft verloren gaat. Wij mensen hier op aarde leven naar ons vlees en zouden meer moeten leven naar God/ jezus want enkel bij hun hebben wij eeuwig leven.
Dinsdag, 19 oktober 2010, 23:09Peter-Sigmond
we zijn geschapen om contact te hebben. En in onze drukke leventje komt dit vaak in gedrang. Het is goed om dit voor jezelf in de gaten te houden. Het helpt enorm als je andere christenen kent die ook zo denken en dat je elkaar lekker wakker houd. Het is ook zo opbouwend voor jezelf.

Een metafoor die ik ooit hoorde;... Op het moment dat je je hand uitstrekt om iets te geven aan een ander is hij geopend, op het moment dat die ander er iets uit genomen heeft, is hij leeg en toegankelijk om dan door God weer gevuld te kunnen worden..... Een hand die neemt is gesloten en niet toegankelijk.
Ik kan intens blij worden als je merkt dat je iemand hebt mogen helpen, met gebed, praktische hulp of met raad.

Reageer op deze blog







Wat vind jij?


Onder andere in Psalmen 103:3 staat; Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen. Als je niet gelooft dat Jezus al je ziekten wilt genezen, dan kun je ook niet geloven dat Jezus al je zonden wilt vergeven.

Suggesties

Vertel waar jij wilt dat wij over schrijven!

Doe een suggestie

Advertenties

Uw advertentie hier?

Neem contact op voor meer informatie.

MotivoMain Media
"));